Çaydeğirmeni Beldesinde düzenlenen TOKİ 3. Etap Konut Belirleme Töreninde siyasiler ve vatandaşla bir araya geldi.
Zonguldak’ın Çaydeğirmeni Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Çaydeğirmeni Belediyesi İşbirliği ile başlatılan ve 576 adet konut için düzenlenen konut belirleme kura töreninde siyasiler ve vatandaşlar bir araya geldi. Çaydeğirmeni Kent Ormanı Mesire Alanında düzenlenen kura belirleme töreninde konuşan TOKİ Daire Başkanı Ömer Arısoy, ”TOKİ 58.59.60.61 ve 62. Hükümetlerin “Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği ”kapsamında bugün 81 il,3052 şantiyede, toplam 655.033 konut rakamına ulaşmıştır. Zonguldak’ta da birçok yatırım hayata geçirilmiştir. Toplam 19 şantiyede 2.112 konut,4 İlköğretim, lise, Pansiyon, 6 spor salonu, 4 cami, 6 ticaret merkezi, huzurevi ve engelsiz yaşam merkezi, sosyal güvenlik il müdürlüğü hizmet binası, 3 hastane, üniversite kampüsü uygulamaları başlatılmıştır. Toplu Konut İdaremiz sizden aldığı güç ve destekle burada olduğu gibi Türkiye’nin her köşesinde yeni konutla inşa etmeye, şehirlerimizi güzelleştirmeye, sosyal yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor” dedi.
Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş yaptığı konuşmada, ”Değerli hemşehrilerim ben bu göreve geleli 10 yıl oldu burada bulunmamda sizlerin çok büyük katkıları var. Biz göreve geldiğimizde ilk konuşmam şuydu gülmeyen yüzler gülecek, tütmeyen bacalar tütecek demiştim. Ve biz bu sözlerimizi yerine getirdik mutluyuz, gururluyuz. Bir belediye idarecisi için en büyük hedef beldeyi her anlamda büyütmektir ve bizlerde gözle görülür, elle tutulur bir büyüme içerisindeyiz. 1.etap, 2.etaptan sonra bugün 3. etabını gerçekleştirdiğimiz TOKİ konutlarının kura çekilişini gerçekleştirmenin gururunu ve onurunu yaşamaktayız. Bizlere destek veren milletvekillerimize Ankara’da ki diğer idarecilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, 576 konutun kura sahiplerine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Başkanımızla birlikte bu hizmetlerin hayata geçirilmesi için gece gündüz demeden mücadele ettik. Çok şükür bugün toplu konutun kura çekilişinde bir arada olmanın gururu içindeyiz. Çaydeğirmeni bölgenin adeta parlayan bir yıldızıdır. Bölgemizde Çaydeğirmeni konuşuluyor. Beldemiz Zonguldak’tan 40 yıl öndedir diğer ilçelerimizden yine 40 yıl öndedir, Hükumetimizin çok önemli çalışmaları arasında yer alan projelerden birisi ve en önemlisi de TOKİ’dir Biz bunu her yerde gerçekleştirmek istiyoruz ama Zonguldak merkezde maalesef bunu hayata geçiremiyoruz çünkü belediye olarak bu anlamda bir adım atmış değildir. Konutlarımızın vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyor, sizlerden ben ve aday arkadaşlarım sizlerin oylarını istiyoruz."
Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişini milletvekili adayları ve diğer yetkililer gerçekleştirdiler