Atakum ilçesindeki Çağdaş Kent Sitesi sakinleri ellerinde dövizlerle, bir GSM operatörüne ait baz istasyonu önünde toplandı. Site sakinleri, evlerinin karşısında bulunan baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.



Burada toplanan vatandaşlar adına açıklama yapan Çağdaş Kent Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Şahin, “Atakum ilçesi Yenimahalle 3145. Sokak adresindeki Çağdaş Kent Sitesi’nin önünde bulunan ve imar planında spor ve okul alanı olarak ayrılan alanda baz istasyonu bir günde oldu bitti biçiminde dikilmiştir. Baz istasyonunun kurulmuş olduğu alan imar planında spor ve okul alanı olarak ayrılmıştır. Yapılan baz istasyonu ne spor alanı ne de okul alanında yapılabilecek yapılardan değildir. Belediye konuyla ilgili imar değişikliği yapmış mıdır? Mahalle sakinleri olarak sağlığımızı tehdit eden baz istasyonuna karşı biz yurttaşların düşünceleri sorulmuş mudur? Çağdaş Kent Sitesi’nde 165 hane yaşamaktadır. Çevrede konutların yaşayan yurttaşlarımızı da düşündüğümüzde birkaç bin insanın sağlığını doğrudan ilgilendiren bu konuda kamu yetkililerini göreve çağırıyoruz. Baz istasyonun burada dikili kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Baz istasyonuna bağlı GSM aboneliklerimizi gerekirse iptal edeceğiz. Tüketimden gelen gücümüzü kullanacağız. Demokratik, meşru ve hukuki her türlü hakkımızı arayacağız. Gerekirse nöbet çadırı kuracağız, gerekirse bu alanda sabahlayacağız. Siz baz istasyonunu kaldırıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.



Eyleme destek veren ve Çağdaş Kent Sitesi’nde oturan eski Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise “Okul alanı ve spor alanı kamu ortaklık alanı olarak yüzlerce insanın ortak olduğu bir alandır. Ancak burada Çağdaş Kent Sitesi’nin bağışladığı bir alan var. Onların onayını almadan baz istasyonu dikemezler ya da başka bir yapı yapamazlar. Baz istasyonunu, Çağdaş Kent Sitesi’nin bağışladığı çocuk oyun alanı olarak plana işlenen yere yaptılar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından site sakinleri çeşitli sloganlar atarak, sitelerinin önündeki baz istasyonu kaldırılana kadar her cumartesi günü eylem yapacaklarını söylediler.