Hüseyin TÜCCAR-BURSA/() - BURSA’da ambulans şoförü 41 yaşındaki İbrahim Güzelgöz, Çekirge Devlet Hastanesi’nde hemşire olan eski eşi Fatma Yılmaz’ın birlikte yaşayan 46 yaşındaki Muammer Kılıç ve oğlu 18 yaşındaki Muhammet Enez Kılıç'ı hastane önünde tabancayla öldürdü.
Olay saat 01.30 sıralarında Merkez Osmangazi İlçesi’nde bulunan Çekirge Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde meydana geldi. Çekirge Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Fatma Yılmaz’dan bir süre önce ayrılan Ankara’da ambulans şoförü olan İbrahim Güzelgöz, eski eşinin evlilik hazırlığı yaptığı ve birlikte yaşadığı Muammer Kılıç ve oğlu 18 yaşındaki Muhammet Enez Kılıç ile hastane önünde karşılaştı. İki taraf Acil Servis önünde yüksek sesle tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönerken tabancasını çıkaran İbrahim Güzelgöz "Benim namusuma göz diken ölür" diye bağırdıktan sonra Muammer Kılıç ve Muhammet Enez Kılıç’ın kafalarına birer el ateş etti.
Hastanede panik yaşanırken, kanlar içindeki baba- oğula yardım etmek isteyen vatandaşlarla müdahale etmek isteyen doktorları tehdit ederek yaklaştırmayan İbrahim Güzelgöz yerde yatan Muammer Kılıç ve Muhammet Enez Kılıç’a ateş etmeye devam etti. Hastane polisinin uyarısına rağmen elindeki silahı bırakmayarak ikinci şarjöründe takıp ateş etmeye devam eden İbrahim Güzelgöz üçüncü şarjörü takıp silahını yere bıraktıktan sonra teslim oldu.
Hastabakıcılar tarafından hastane içine alınan Muammer Kılıç ve Muhammet Enez Kılıç doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. Kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler araç altlarında ve etrafta 24 adet boş kovan toplarken Olay Yeri İncele ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından Muammer Kılıç ve oğlu Muhammet Enez Kılıç’ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
HAMŞİRE İZİN ALMIŞ
İbrahim Güzelgöz’ün Ankara’dan Bursa’ya gelirken eski eşi Fatma Yılmaz’ı arayarak "Seninle konuşacağız hastaneden ayrılma" demesi üzerine Fatma Yılmaz’ın rapor alarak hastaneden ayrıldığı ortaya çıktı. Olayı öğrenip hastaneye gelen hemşire Fatma Yılmaz sinir krizleri geçirdi.
İbrahim Güzelgöz’ün hastanede Fatma Yılmaz’ı aradığını öğrenen Muammer Kılıç ile oğlu Muhammet Enez Kılıç’ın onunla konuşmak için hastaneye geldiği öğrenildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan İbrahim Güzelgöz’ün sorgulaması devam ediyor.

FOTOĞRAFLI