Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN(Mardin), ()- MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, 'Öz yönetim' ilanı nedeniyle gözaltına alındıktan sonra, DBP'li Belediye Başkanı Sara Kaya ile DBP İlçe Başkanı Zeynep Alğan'ın tutuklanması, bugün belediye ve DBP ilçe başkanlıkları önünde yapılan açıklamalarla protesto edildi. 
Nusaybin'de KESK bileşenleri, Belediye Genel-İş Sendikası, belediye çalışanları, belediye meclis üyeleri, HDP ve DBP yöneticileri, Nusaybin Belediyesi Başkanı Sara Kaya ile DBP İlçe Başkanı Zeynep Alğan'ın tutuklanmasını belediye binası önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Kök, DBP ve HDP'li yöneticiler, sendika temsilcileri ve belediye çalışanlarının katıldığı eylemde sık sık, 'Baskınlar bizi yıldıramaz', 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi', 'Jin jiyan azadi' (Kadın yaşam özgürlük) sloganı atıldı.
Belediye binası önünde toplanan grup adına konuşan belediye çalışanlarından Samiye Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini, çözüm sürecini sonlandırmakla suçladı. Konuşmalar sırasında kalabalık grup, 'İrademe uzanan eller kırılsın' diye slogan attı. Konuşmanın ardından grup, bu kez sloganlar eşliğinde DBP ilçe binasına gitmek üzere yürüyüşe geçti. DBP ilçe binası önünde toplanan kalabalık grup, burada da DBP İlçe Başkanı Zeynep Alğan'ın tutuklanması ile ilgili basın açıklama yaptı. DBP yöneticisi Şeyhmus Çetin'in yaptığı kısa konuşmanın ardından kalabalık grup, dağıldı.

FOTOĞRAFLI