İSTANBUL,()Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Beşçeşmeler’de geleneksel olarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılarak, vatandaşlarla birlikte harmandalı oynadı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümü, Maltepe’de yapılan geleneksel kutlamalarla şenlendi. Bu kapsamda Beşçeşmeler Meydanı’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok sevdiği oyunlardan biri olan harmandalını vatandaşlarla birlikte oynadı.
“HORON DA BİZİM, ZEYBEK DE”
Daha sonra vatandaşların tek tek bayramını kutlayıp bir konuşma yapan Başkan Kılıç, “Bu akşam Maltepe'nin her köşesi rengarenkti. Tarihi Beşçeşmeler Meydanı'ndaki geleneksel Cumhuriyet kutlamalarında Anadolu’nun tüm renklerini buluşturduk. Anadolu’nun tüm farklılıkları Türkiye Cumhuriyeti'nin zenginliğidir. Doğusundan, batısına halayı da bizim, horonu da bizim, zeybeği de bizim. İşte bu toprakların kültürünü yaşatmak için Cumhuriyetimize sahip çıkacağız” dedi.  

(FOTOĞRAF)