Cildin genç kalması için kullanılan estetik cerrahi tekniklerden biri olan Örümcek Ağı Estetiği ile entegre edilmiş yağ transferini anlatan Op. Dr. Bülent Cihantimur, yöntemin avantajlarına değindi.
Genç kalabilmek ve ince çizgiler oluşmadan ya da çizgiler derinleşmeden doğal bir şekilde yüz formunu koruyarak yaşlanmanın önüne geçmek için kullanılan estetik cerrahi tekniklerden biri olan Örümcek Ağı Estetiği ile entegre edilmiş yağ transferine değinen Estetik International Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, ameliyatsız yüz germe tekniği olarak bilinen Örümcek Ağı Estetiği ile entegre edilmiş yağ transferinin avantajlarını anlattı. Yüz bölgesinin yer çekimine ve çevresel koşullara bağlı olarak yaşlanma belirtilerinin ilk hissedildiği yer olduğuna dikkat çeken Cihantimur, ‘’Örümcek Ağı Estetiği’nin form kaybını önleyici bir mekanizması var. Fakat yüz bölgesinin total bir yenilenme ve bir ileri seviyede gençleşme ihtiyacı varsa, bu sorunu yağ transferi yaparak giderebiliyoruz” diye konuştu.
BELİRGİN ELMACIK KEMİKLERİ, DİRİ BİR YÜZ
Yağ transferi konusunda uzun süredir çalıştıklarını belirten Op. Dr. Bülent Cihantimur, ‘’Kişilerin bölgesel yağları aslında çok kıymetli zira bu yağların içinde insanlığın şifresi olarak kabul edebileceğimiz ve en makul oranlarda alabileceğimiz kök hücreler bulunuyor. Söz gelimi yüzüne total bir gençleştirme yapacağımız hastamızın, bölgesel yağlanma yaşadığı alandan bir miktar yağı çekiyoruz. Bu yağı hava almadan yani içeriğini bozmadan kapalı lipokid tekniği ile muhafaza edip, kök hücreden zenginleştirip, ihtiyacı olan yüz kontürüne enjekte ediyoruz. Belirgin elmacık kemikleri, diri bir yüz için iyi bir alt yapı oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bir önceki aşamada Örümcek Ağı Estetiği ile desteklenmiş cilde enjekte edilen bu yağ, hem kaybolan ışıltıyı, hem de diriliği geri kazandırıyor” ifadesinde bulunan Cihantimur, geliştirdiği her iki tekniğin de, en doğal ifadeyi vermeye yardımcı olduğunun altını çizdi.
TOTAL YÜZ YENİLEME AYRINTILARI
“Aynı operasyon içinde, eğer hastamızın burnuyla ya da göz çevresiyle ve hatta dudaklarıyla ilgili sorunu varsa bunlar da çözümlenebilir’’ diyen Cihantimur basit burun estetiği ile burun ucunun kaldırılabileceğini, göz çevresine bu kök hücreden zenginleştirilmiş yağ transferi yapılarak gençleştirme yapılabileceğini ve dudakların bir miktar kalınlaşıp dirileşmesi için yağ enjeksiyonu kullanılabileceğini söyledi. Yapılacak işlemlerin hastaya özel ve kişisel anatomi ile alt yapı göz önünde bulundurularak yapılandırıldığını belirten Cihantimur, ‘’Bunu, güzel hatları daha belirgin hale getiren bir makyaj hilesi gibi düşünebilirsiniz. Total yüz yenileme tekniği ifadeyi değiştirmeyen bir gençleştirme uygulamasıdır’’ dedi.