Ümit TÜRK - Özden ATİK/İSTANBUL, () GAZETECİLERE  Özgürlük Platformu üyeleri, bir haber nedeniyle yargılanan Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu'na destek amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Hakimin raporlu olması nedeniyle dava ertelenirken, platform üyeleri adliye önünde yaptıkları açıklamada, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı.
Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu; "Dün Ahmet Hakan Coşkun saldırıya uğradı. Ona buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İktidar döneminde biz gazeteciler buralarda haber olmaya başladık. Bu ay içinde onlarca gazeteci burada Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacak, aynı zamanda geçtiğimiz hafta Dicle Haber Ajansı ve Azadiya Welat Gazetesi muhabirleri, çalışanları gözaltına alındılar. Onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye'de basının ne kadar özgür olduğu aslında bu tabloda ortada. Gazeteciler yazdıklarından dolayı yargılanıyorlar. Sadece yargılanmalar değil hedef gösterilerek saldırıya uğruyorlar. Biz bunların artık son bulmasını istiyoruz" dedi.

TGC GENEL BAŞKANI TURGAY OLCAYTO: "GAZETECİLER ADETA YURTTAŞ OLARAK GÖRÜLMÜYOR"
Gazetecilerin her geçen gün yüklerinin daha da ağırlaştığını belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da "Tehditler giderek artıyor. En son Ahmet Hakan'a yapılan saldırı söz konusu. Bunun altından birlik olarak kalkacağız. Asıl söylemek istediğim Türkiye'de İçişleri Bakanı'nın, İstanbul'da büyük yetkilerle donatılmış valinin, emniyet müdürünün gazetecileri adeta yurttaş olarak görmemesi... Bütün yurttaşları koruması gerekirken devletin gazetecileri korumaktan adeta kaçılması, gazetecileri düşman ilan eden iktidarın temsilcilerinin görüşüne sahip çıkması, bu çok yanlış bir tutum. Çağdaş demokrasilerde böyle bir görüntü yok. Türkiye'de bu görüntü giderek artıyor.1 Kasım seçimleri yaklaştıkça daha da hırçınlaşyor anlaşılan iktidar. İşimiz daha zor ama bizi yıldıramayacaklar" diye konuştu.

HDP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ LEVENT TÜZEL: "HALKIN HABER ALMA HAKKI AYAKLAR ALTINA ALINIYOR"
Gazetecilere Özgürlük Platformu'yla birlikte Evrensel Gazetesi'ne ve bütün gazetecilere dönük saldırı ve baskıları kınamak için burada olduğunu ifade eden HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de şunları söyledi:

"Önceki gün gazeteci Hasan Cemal yine Cumhurbaşkanına hakaretten burada yargılandı. Bugün Ahmet Hakan saldırıya uğradı. Önceki günlerde DİHA'nın Diyarbakır bürosu basıldı, 32 gazeteci gözaltına alındı. Tamamen hukuksuz keyfi ve idari bir uygulama olarak bugün ülkemizde basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü halkın haber alma hakkı ayaklar altına alınıyor."

TGS BAŞKANI: "BUGÜNLERİN GELECEĞİ DÜNDEN BELLİYDİ"
Gazetecilere Özgürlük Paltformu Dönem Sözcüsü ve TGS Genel Başkanı Uğur Güç de yaptığı açıklamada, dün gece evinin önünde saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Güç, "Bugünlerin geleceği dünden belliydi. hedef göstermeler diş sökmeler bilimum şiddet içerikli söylemler, siyasetçilerin ağzındaki söylemler maalesefki gazetecileri hedef tahtasına oturttu. Sürekli hedefte olan gazeteciler hem adliye kapılarında hem evlerinin önünde saldırıya uğruyorlar. Biz bu iklimi sevmiyoruz" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)