Şehzadeler Belediyesi Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Musikisi ve Türk Halk Müziği alanlarında çocuk korosu kurmaya hazırlanıyor. Koroda yer almak isteyen 7-14 yaş arası tüm çocuklar 13 Ağustos 2015 tarihine kadar Şehzadeler Belediyesi Beyaz Masa birimine başvuruda bulunabilecek.
Bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinliklerle sosyal ve kültürel yaşama katkı sağlayan Şehzadeler Belediyesi, büyükler korosundan sonra şimdi de çocuk korosu kurmaya hazırlanıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak koro için başvurular 5 Ağustos 2015’de başladı. Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Musikisi ve Türk Halk Müziği alanlarında özel yeteneği ve ilgisi olan 7-14 yaş arası tüm çocuklar başvuruda bulunabilecek.
ÇOCUKLARA TÜRK MÜZİĞİ AŞILANACAK
Adayların ön elemeye katılabilmesi için 13 Ağustos 2015 tarihine kadar Şehzadeler Belediyesi Beyaz Masa birimine kayıt yaptırması gerekiyor. Koro çalışmaları 14 Ağustos 2015’de yapılacak seçmelerin hemen ardından başlayacak. Koro çalışmalarının Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Salon’da yapılması planlanıyor. Şehzadeler Belediyesi Koro Şefi Ahmet İnce önderliğinde kurulacak çocuk korosunda yer alan minik yeteneklere ses ve sahne sanatları eğitimi verilecek. Çocuklara Türk müziğini aşılamak hedefleniyor.