RİZE’de polis memurlarına boğulma vakalarına müdahale için yüzme eğitimi verilmeye başlandı. Havuz kenarında şortlarla sıraya giren polis memurları önce protokolü karşıladı, polisler daha sonra eğitim için suya atladı.
Rize Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geliştirilen, ‘Denizde de can güvenliğinizin teminatıyız' projesi kapsamında polis memurlarına suda karşılaşacakları zorluklar karşısında yapacakları anlatılacak, yüzme teknikleri öğretilecek. İlk yüzme eğitimi için Rize Olimpik Kapalı Yüzme havuzunda tören düzenlendi. Vali Ersin Yazıcı, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’ten oluşan protokolü, havuz başında şortlarla bekleyen polis memurları karşıladı.
Törende konuşan Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, boğulma vakalarına müdahale etmek durumunda kalan polis memurlarına yönelik eğitimin çok büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Polislere yönelik yüzme eğitimlerinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Vali Yazıcı da başarılar diledi.
Konuşmaların ardından polis memurları havuza girerek eğitim çalışmasına başladı. Deniz polisinin verdiği eğitimlerde ilk dersi protokol de tribünden takip etti.

FOTOĞRAFLI