AYDIN'ın Germencik ilçesindeki Ortaklar Fen Lisesi'ni silahla basıp, kendisini 'polis olarak' tanıttığı ileri sürülen T.K. (42) oğlu M.K.'nin (17) kız yüzünden tartıştığı arkadaşı A.O.A.'yı (18) dövdü. Taraflar birbirinden şikayetçi olurken gözaltına alınan T.K. ve oğlu N.K. polisteki ifadelerinin ardından serbet bırakıldı.
Ortaklar Fen Lisesi'nde yatılı olarak eğitim gören 12'nci sınıf öğrencisi M.K. geçen 30 Eylül'de, daha önce 1.5 yıl sınıf arkadaşı olan aynı okul öğrencilerinden A.O.A. ile kız yüzünden tartıştı. İki öğrenci arasındaki tartışma ertesi gün de devam edince kavga çıktı. Kavganın ardından M.K., Bodrum'da yaşayan ailesini arayıp, yardım istedi. Bunun üzerine Bodrum'da sigortacılık yapan T.K., eşi ve amcasını da yanına alarak oğlunun okuluna geldi. Burada tabancasını çıkarıp, kendisini polis olarak tanıttığı ileri sürülen T.K., iddiaya göre, okul bahçesinde rastladığı oğlunun kavga ettiği A.O.A.'yı dövdü. Okul yöneticileri araya girip, A.O.A.'yı olay yerinden uzaklaştırarak, kurtardı. Germencik Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan A.O.A., T.K. ve oğlu N.K.'den şikayetçi oldu. Polis, T.K. ve N.K.'yi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından serbest bırakılan baba-oğul da A.O.A.'dan şikayetçi oldu.
"OKULA ALKOLLÜ GELİP, KIZLARI RAHATSIZ ETTİ" İDDİASI
A.O.A.'nın polisteki ifadesinde, "30 Eylül'de okulun yurdundaydım. M.K. o gün yurda alkollü geldi. Gün içerisinde de sınıftaki kızlara olumsuz davranışlarda bulunmuştu. Bu konu yüzünden kendisiyle tartıştık. O gün herhangi bir darp ve hakaret olayı olmadı. Bir gün sonra yurttaydık. Ben o tartışmanın bittiğini düşünürken, M.K. facebookta bu konuyla ilgili bazı paylaşımlarda bulundu. Bu konuda konuşmak için buluştuk. Aramızda, itişme-kakışma yaşandı. Bana tehditler ve hakaretlerde bulundu. Üzerine yürüdüm, kaçtı. Bir müddet kovaladım. Ancak, yurdun dışına çıkınca, peşini bıraktım. Yurda döndüğümde yaşananların öğretmenlere kadar ulaştığını ve M.K.'nin aradığı babasının sinirlenip okula geleceğini öğrendim. Öğretmenler, olayın daha fazla büyümemesi için benim bir odaya geçip, sesimi çıkarmadan oturmamı istediler.
Bunun üzerine etüde gittim. Bir süre sonra da iki arkadaşımla bahçeye indim. Bahçede gezerken bir otomobil yolumu kesti. Otomobilden inen M.K'nin babası, üzerime yürüdü. Aramızda, boğuşma çıktı. yer yuvarlandık. M.K.'de bu arada bana küfür ediyordu. Boğuşma esnasında yaralandım. T.K. ve oğlu N.K.'den şikayetçiyim" dedi.
"ALKOL DEĞİL SUCUK EKMEK YEDİM"
İfadesinde, olay günü alkollü olmadığını belirten M.K. ise "Dışarıda sucuk ekmek yediğim için kız arkadaşlardan birine yaklaşıp, ağzımın kokup kokmadığını sordum. Bu sırada kız arkadaşın boynu kızardı. Bunu öğrenen A.O.A., beni yanına çağırıp, hakaret etti. Birgün sonra da Facebook'taki paylaşım nedeniyle bir araya geldik. Kavga çıktı, boğazımı sıktı. 'Seni öldüreceğim' dedi, korkup kaçtım.
Peşimden kovalayınca, ailemi arayıp, gelmelerini söyledim. Korkumdan okula dönemediğim için Söke'de ailemle buluşup, birlikte okula geldik. A.O.A.'yı bahçede gören babam üzerine yürüdü ve boğuşmaya başladı. O esnada ben bir şey yapmadım" dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürerken T.K.'nin oğlu M.K.'nin kaydını başka bir okula aldırdığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI