Hasan KIRMIZITAŞ- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - SAĞLIK Bakanlığı tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen mobil kanser ve ağız ve diş tarama aracı, kentte hizmete sunuldu.
Halk sağlığının korunması ve önleyici tedbir amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen mobil kanser tarama aracı ile ağız ve diş tarama aracı ile kentin kenar mahallelerinde yaşayanlar ücretsiz taramadan geçirilecek. Uygulamanın başlangıcına ilişkin düzenlenen törene katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, araçları inceledi ve vatandaşın ayağına giderek sağlık hizmetinden yararlanmasının sağlanacağını söyledi.
Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerine vurgu yapan Şahin, şöyle dedi:
"Sosyal devletin ve sosyal belediyeciliğin birleştiği zaman eğitim ve sağlık alanında iki temel alanda yapacağı çok iş var. Dünyada yükselen değer; hastalık oluştuğu zaman toplumsal bir hastalık olabilir, fiziki bir hastalık olabilir. Bunun iyileşmesinin maliyeti her yönden çok yüksek. Dünya bu sonuca gitmemek için neler yapılması gerektiğini konuşuyor. Koruyucu hekim denilen yapı bütün dünyada yükselen bir değer. Bizim toplumu bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak, kendi vücut sağlığı, toplum sağılığı açısından bu hastalığın olmaması için neler yapılması gerektiğini konuşmak her yönden maliyeti çok düşük bir çalışma modeli. Dünya bu modeldeyken bizim de geri de kalmamız mümkün değil."

FOTOĞRAFLI