Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da, Avrupa Birliği'nin finansmanı ile yürütülen 'Benim Hayatım' projesi kapsamında 3 bin civarındaki kız çocuğunun dil ve meslek öğreneceği eğitim merkezi açıldı.
Avrupa Birliği’nin finanse ettiği 'Benim Hayatım' projesi kapsamında Suriyeli kız çocuklarına yönelik çeşitli kurs ve psiko- sosyal destek programlarının verileceği merkez düzenlenen törenle açıldı. Süleymaniye Mahallesi’ndeki 3 katlı eğitim merkezinin açılışına; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ile vatandaşlar katıldı.
Türkçe, İngilizce ve Arapça çevrilerin yapıldığı törende konuşan Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı ev sahipliğine teşekkür ederek, "Türkiye 2.2 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliğini yapmakta ve bu çabalarından dolayı çok minnettarız. Bu gibi projeler sayesinde burada barınan mültecilerin ülkede bulundukları süre içerisinde durumlarını iyileştirmeye hedeflemektedir" dedi.
AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ise Suriye krizinde Türkiye’nin üstlendiği çabayı saygı ve takdirle karşıladıklarını belirterek şöyle dedi:
"Dünyadaki en fazla mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Suriye’deki bu krizin neden olduğu yükün büyük bir kısmını Türkiye übtlenmiştir. Uzun süren bu durum karşısında uluslararası camiaların daha fazla desteğine ihtiyaç duymaktadır. Suriyelilere barınma imkanı sunan sağlık ve eğitim hizmeti, yerleşimlerini sağlayan Türkiye’deki resmi makamların cömertliğini büyük bir takdir ile karşılamaktadır. Türkiye ve Türkiye’deki Suriye toplumu uluslar arası camiaya daha fazla destek çağrısında bulunmuş ve AB bu çağrıya karşılık vermiştir. Krizin derinleşmesiyle AB, Suriye’ye ve Türkiye’de dahil olmak üzere komşu ülkelere desteğini artırmıştır."
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Suriyelilerin eğitimi konusunda daha fazla derslik ve okullara ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdelesini keserek açtıkları merkezi dolaşarak inceledi.

FOTOĞRAFLI