GİRESUN (AA) -  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden fındık toplamak için Giresun'a gelen ailelerin çocukları, ebru sanatı öğreniyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) bünyesinde gerçekleşen etkinlikle Aksu mevkisindeki modern konaklama merkezlerinde, çalışmak için aileleri bahçeye giden çocuklar, eğitmenler eşliğinde ebru yapıyor.

Giresun HEM Müdürü Harun Karabürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının ailelerin fındık toplarken çocukların eğitim içerisinde kalmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Belirli bir yaştan küçük olan çocukların bahçeye gitmeden konaklama merkezinde eğitim faaliyetleri içerisinde bulunmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Karabürk, çocuk işçiliğinin önüne geçmek istediklerini kaydetti.

Karabürk, çocuklarda çok kısa sürede ebru sanatıyla ilgili bir farkındalık oluştuğunu gördüklerini dile getirerek, "Yani üç gün içerisinde bir çoğu ebru yapmayı öğrendiler, gayet başarılılar. İlk defa yaptıkları için ilgileri de yüksek, çabuk öğrenmelerinin sebebi ilgilerinin yüksek olması" dedi.

- "Eğitimler eğlence niteliği taşıyor"

Ebru yapan çocukların zamanlarının eğlenceli geçtiğine işaret eden Karabürk, "Burada bir eğitim faaliyeti olmazsa bu çocuklar boşta duracaklar, canları sıkılacak. Bu eğitimler bir nevi eğlence özelliği taşıyor" ifadesini kullandı.

Karabürk, ebru yapan grubun içerisinde okul öncesi eğitim çağında çocukların da olduğuna vurgu yaparak, "Bir de ilkokul, ortaokul seviyesinde çocuklar var, karma bir grup. Genel itibariyle 16 yaşından küçükler, çalışmayan çocuklar ebru yapmayı öğreniyor" diye konuştu. 

- "Öğrenmek zor olmadı"

Gaziantep'in Nizip ilçesinden ailesiyle fındık hasadına gelen çocuklardan Emine Bütenbey de ebru yaparken mutlu olduğunu anlatarak, "Boya seçiyorum, genelde turuncu ve mor rengi kullanıyorum, öğrenmek zor olmadı çok zevkli" dedi.