ENGİN BİR ATTI, PİR ATTI
Karşıyaka'da sakatlanan Gökhan Ünal'ın yerine 53'üncü dakikada oyuna dahil olan Engin Baytar, 89'uncu dakikada takımını galibiyete taşıyan gole imzasını attı. Bu sezon daha önce 1461 Trabzon randevusunda ağları havalandıran tecrübeli futbolcu, 5 maç sonra tabelayı değiştirdi. Derbi zaferini getiren gol sevincini formasını çıkarıp kapalı tribündeki taraftarlarının arasına koşarak paylaşan usta futbolcu, bu hareketi yüzünden sarı kart gördü.
BAYTAR-ÇAKIR YENİDEN
Karşıyakalı taraftarlar Engin Baytar, Galatasaray'da forma giydiği dönemde 12 Ağustos 2012'de Fenerbahçe'yle oynanan Süper Kupa finalinde kendisine kırmızı kart gösterdiği için üzerine saldırdığı ve bu yüzden 11 maç ceza aldığı Hakem Cüneyt Çakır'la yeniden karşılaştı. Çakır, o olaydan sonra üçüncü kez Engin'in forma giydiği bir takımın maçını yönetti.
TRİBÜNLERİ TERKETMEDİLER
Karşıyaka taraftarları derbi galibiyetini futbolcularla birlikte tezahürat yaparak kutladı. Karşıyakalılar uzun süre tribünleri terketmezken, il Spor Güvenlik Kurulu kararı nedeniyle stadı, ev sahibi Karşıyakalılardan sonra boşaltan Göztepeliler de mağlubiyete rağmen takımlarını tribüne çağırarak uzun süre alkışladı.