AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Kişisel Gelişim dersi kapsamında, "Çocuklar oyun, eğitim, barış ve yeşil alan istiyor" konulu resim sergisi açtı.

Amasya Park'taki serginin açılışını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Ayar, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Müzeyyen Sümer yaptı.

Gökdere, yaptığı açıklamada, il genelindeki beş ilkokuldaki 7-12 yaş arasındaki gönüllü çocuklarla ''Çocuk hakları nedir? Bir Çocuğun sahip olduğu haklar ne olmalıdır?'' sorusu üzerine bir çalışma yapıldığını, sergilenen resimlerin araştırma yapılan çocuklar tarafından yapıldığını söyledi.

Çalışmalar sonucunda çocukların oyun oynama ve eğitim hakkından yararlanmayı önemsediklerinin ortaya çıktığını bildiren Gökdere, "Ayrıca dünyada özgürlüğün ve barışın hakim olması da çocukların temennisi arasında yer alıyor. Çocukların oyun oynamakla ilgili resim çalışmalarında yeşil alanı çokça tasvir etmeleri, yeşil oyun alanlarına olan hasretlerinin bir göstergesi olarak yorumlandı. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.