Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Bodrum'da meydana gelen sel felaketini, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Aldan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, esnafa destek verilmesi yönünde herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığını sordu.
Bodrum'da 22 Eylül salı günü yaşanan sel felaketiyle ilgili CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Meclis'e Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlamasını talebiyle soru önergesi verdi.
Bodrum'daki sel felaketinin ardından AFAD Muğla İl Müdürlüğü'nün incelemeler yaptığını belirten Milletvekili Aldan, "Afet sonucunda 195 işyeri, 84 konut, 77 araç ve 8 motosikletin selden zarar gördüğünü tespit etmiştir. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ise bize gönderdiği mektupta 199 işyeri, 97 konut, 176 araç ve 300 motosikletin kullanılamaz hale geldiğini tespit ettiklerini belirtmiştir. Tespitlerin ardından AFAD, meydana gelen felaketle ilgili olarak Başbakanlık'a bir rapor sunacağını, Başbakanlık'ın meydana gelen felaketin, 'genel hayat akışını etkileyeceğine' dair bir karar vermesi halinde vatandaşlara birtakım yardımların yapılacağını bildirmiştir. Seçim bölgem olan Bodrum'daki sel felaketinin meydana getirdiği tahribatı yerinde inceledim. Gözlemlerime göre yaşanan felaketten sonra meydana gelen tahribatı, yurttaşların tek başlarına karşılama imkanı yoktur. Felaket, genel hayat akışını etkileyecek boyuttadır" dedi.
Aldan, önergesinde Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:
"AFAD raporu doğrultusunda, yaşanan doğal afetin, 'genel hayat akışını etkileyecek boyutta olduğu' kararı alınacak mıdır? Yaşanan felaketi dikkate alarak, Bodrum esnafının vergi beyanları ve SGK bildirimi için süre uzatmayı düşünüyor musunuz? Esnafın kamuya olan mali yükümlülüklerini erteleme konusunda bir girişiminiz olacak mıdır? Esnafın yaralarını sarabilmesi için KOSGEB kanalıyla faizsiz telafi kredi sağlanması için talimat vermeyi düşünüyor musunuz?"

FOTOĞRAFLI