Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- PTT 1'inci Ligi'nde Karşıyaka ile Göztepe'yi 966 gün sonra 48'inci kez karşı karşıya getiren İzmir derbisinde fair-play açısından Türkiye'ye örnek olacak sahneler yaşanırken bir avuç fanatik de güzel atmosferi bozmak için ellerinden geleni yaptı.
TARİHİ ADIMLAR ATILDI AMA
Sezon başından bu yana iki camia arasındaki buzları eritmek için tarihi adımlar atan Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, derbiyi 2 kulüp taraftarının da kontenjan kısıtlaması olmaksızın izlemesini sağlayarak tüm Türkiye'ye örnek olacak bir karar aldı. Pınar Karşıyaka maçını seyretmeye giden Sepil'in jestine, Göztepe kulüp binasını ziyaret ederek karşılık veren Erten dostluğu zirveye taşıdı.
RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Tribünleri bayram yerine çeviren 15 bin 632 biletli futbolsever, renkli görüntüler oluşturdu. Yeşil kırmızılılar ile sarı kırmızılılar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratlarını art arda yapıp, birbirlerini alkışladılar. Müsabakayı izlemeye gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bile Atatürk Stadı'ndan ayrılırken, "Türk futbolunda böyle şeylere ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. Demek ki derbi iki seyirciyle oynanabiliyormuş. Tarihi Göztepe ve Karşıyaka kulüpleri bugün seyircileriyle, başkanlarıyla aynı stadı paylaştılar. Güzel örnek verdiler" dedi.
KARŞIYAKALI BİR GRUP FANATİK OLAY ÇIKARDI
Karşılaşma öncesinde ve sırasında yaşanan tüm güzelliklere rağmen derbide, geçmiş yıllarla kıyaslandığında az sayılabilecek ancak yine de istenmeyen olaylar da yaşandı. Karşıyakalı bir grup fanatik, emniyet tedbirlerine rağmen Salhane İZBAN İstasyonu'nu kesen ara sokaklardan yürüyüp, Göztepelilerin Atatürk Stadı'na ulaşmak için kullandığı Stadyum Metro İstasyonu'na saldırmaya çalıştı. Çevik kuvvet, istasyon civarında birbirlerini taşlayan taraftarlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.
GÖZTEPELİ TARAFTARLARDAN KÜFÜRLÜ PANKART
Maç boyunca 2 taraftar grubu arasında küfür eksik olmadı. Göztepeli taraftarlar, stada küfürlü, büyük boyutta bir pankart sokup dakikalarca tribünde açtı.
İŞARET FİŞEKLERİNDEN YARALANDI
Derbinin en şoke edici olayları ise maçın başında ve 35'inci dakikasında yaşandı. Karşıyakalıların yer aldığı kapalı tribünden, Göztepelilerin bulunduğu açık tribüne işaret fişekleri ateşlendi. Atılan fişeklerden biri Eren Karamırnak isimli bir taraftarın koluna isabet etti. Hastaneye kaldırılan Karamırnak'ın koluna 12 dikiş atıldı. Kadın ve çocukların da bulunduğu tribüne doğru ateşlenen ve yüze isabet etmesi durumunda insanı kör edebilecek fişeklerin tribüne nasıl sokulduğu belirlenemedi. Emniyetin taşkınlık yapan taraftarları tespit çalışması devam ederken derbide meşale yaktığı tespit edilen taraftarlara ceza kesilecek, iki kulüp de tribün kapatma cezası alacak.

  FOTOĞRAFLI