Afyonkarahisar’da özel bir kreşte eğitim gören minik öğrenciler Afyonkarahisar İtfaiyesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördüler.
İtfaiyenin çalışmaları hakkında uygulamalı eğitim gören minikler oldukça neşeli vakit geçirdiler. Daha sonra İtfaiye araçlarına binen minik öğrenciler sirenler eşliğinde itfaiye garajında tur attılar.
İtfaiye ziyareti hakkında bilgi veren Gül Nesil Oyun Evi Müdürü Aynur Yurtyapan, “Çocuklarımızın sosyal bireyler olması için bu yaşlarda eğitimleri oldukça önemlidir. Çocuklarımız ilerleyen dönemde çevresine duyarlı, sosyal birer nesil olmak istiyorlarsa bu tür etkinliklerde mutlaka yer almaları gerekiyor. Bu kapsamda İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Hem çalışmaları yerinde görürken, yangın esnasında insanların nasıl hareket etmelerini öğrendik. İtfaiye Müdürümüz Murat Gürsan ve itfaiye teşkilatımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
İtfaiye Müdürlüğü’ne minik öğrencilerin gerçekleştirdiği ziyaretlerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden İtfaiye Müdürü Murat Gürsan ise ziyaretle ilgili şunları söyledi:
“Çocuklarımız buraya geldiği zaman hepimizin yüzü gülüyor. Ayrıca minik evlatlarımız bu yaşlarda sosyal sorumluluk sahibi oluyorlar. Oluşabilecek yangınlarda nasıl davranmaları gerektiğini küçük yaşlarda öğrenmeleri çok faydalı. Müdürlüğümüze her gün okullardan ziyaret gerçekleştiriliyor. Bizde büyük bir mutluluk içinde çalışmalarımızı onlara anlatıyoruz. Kapımız tüm okullara ve öğrencilerimize açıktır” dedi.