Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR-Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL, () ERKEN Genel Seçim kararı alınması üzerine yurtdışında yaşayan seçmenlerin milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi bu sabahtan itibaren Atatürk Havalimanı’nda başladı. İlk oylar sandıkla buluştu.
Atatürk Havalimanı’nda 1 Kasım erken genel seçimler için hazırlıklar tamamlandı ve oy verme işlemi sabah saat 08.00’den itibaren başladı. Oy verme işlemi başlamadan önce sandık görevlileri oy pusulalarını tek tek mühürledi. Daha sonra gelen Yüksek Seçim Kurulu görevlisi üyelere yemin ettirdi. Son olarak sandıklar mühürlendi ve tam saat 08.00’de oy verme işlemi başladı.

İlk oyu Almanya’da çalışıp emekli olmuş Sema Aslantaş kullandı. Aslantaş “Artık bir daha oy kullanmayalım “ diyerek şunları söyledi:
“Vatanımız milletimiz için hayırlı olsun diyeceğim. Ama artık bir daha oy kullanmayalım. Kısa zamanda bu kadar oy kullanmak. Bilemiyorum. Biraz kalabalık. Herkes sırasını beklese her şey çok güzel olacak. Almanya’da çalıştım. Şimdi emekliyim. Tatil için geldim. Daha önce de kullandım. Temennim ülkemin çok iyi günler yaşaması. Gene de koalisyona gidebiliriz gibime geliyor ama bilemiyorum.”
Düsseldorf'ta çalışan Kütahyalı Meral ve Hüseyin Emeksiz çifti Sema Aslantaş'ın ardından oy kullandı. Hüseyin Emeksiz, “Memleket Kütahya. Bu bizim ikinci oyumuz. Gurbetçiyiz. Oy kullandığımız için çok mutluyuz.Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Kim doğruysa kim çalışıyorsa hakkını versinler. Almanya’da Düsseldorf’ta yaşıyoruz. İlk oyumuzu Almanya’da konsoloslukta kullanmıştık.” iye konuştu.

Oy verme işlemi dış hatlar terminali geliş katı yolcu karşılama uğurlama bölgesi ile gidiş katında pasaport kontrolü öncesi hazırlanan alanda yapılacak. Tatil günleri de dahil günde 24 saat oy kullanılabilecek. Gümrük kapılarında oy verme işlemi Atatürk Havalimanı’nda 1 Kasım 2015’te biterken, yurt dışında temsilciliklerde 25 Ekim 2015’de son bulacağı belirtildi.
(FOTOĞRAF)