Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücret tartışmalarına son noktayı koydu, yeni yılda asgari ücretin vergi dilimine girmeyeceğini söyledi. Suriye konusunda da ateşkes için imzaların atıldığını belirten Yıldırım, bölgede PYD'ye sağlanan destek için de ABD'yi eleştirdi.
Çankaya Köşkü'nde genç iş adamlarıyla buluşan Başbakan Yıldırım, Suriye'de yıllardır akan kanın durdurulması için Rusya ile önemli bir anlaşmaya imza koyduklarını söyledi. Ateşkes anlaşması için Suriye'deki acıların dinmesi için önemli bir başlangıç olması temennisinde bulunan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Dizlerinin üzerine çökmüş bir Türkiye'yi dünyanın 16., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline dönüştürdük. Artık dünyada çapında ekonomik başarılar elde ederek şirketleriyle sektörleriyle gündem belirleyen bir Türkiye'den bahsediyoruz. Küresel daralma söz konusu. Küresel daralmada mevcut refahın korunmasını bile bazı ülkelerde tehlikeye atıyor. Yani zenginleşme yerine fakirleşme riskini de ortaya çıkartıyor. Bütün bu unsurlara rağmen Türkiye, bütün olumsuzluklara rağmen küresel olumsuzluklar, bölgede yaşanan istikrarsızlıklar, hepsini bir araya gelmiş olmasına rağmen sağlam duruşunu muhafaza ediyor.


"410 BİN VATANDAŞIMIZA İŞ SAĞLADIK"

Dünya ekonomisinde daralma var. Amerikan seçimleriyle beraber özellikle gelişmekte olan ülkelerde başlayan oynaklık var kurlarda. Bütün bunlara rağmen Türkiye bu yıl sonunu istediği büyüme oranıyla kapatamayacak. İlk yarı iyi olmasına rağmen üçüncü çeyrekte geçirdiğimiz o darbe girişimi, o alçak girişim ve sonrasında küresel piyasalarda yaşanan sorunlar sebebiyle büyüme oranımız beklediğimizin altındadır. Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen biz bu sene içerisinde şu tarihe kadar 410 bin vatandaşımıza iş sağladık. 


"HESABINI VERECEKLER"
Bazıları 2017'de Türkiye için kötümser bir senaryo piyasaya sürdüler. Ekonomi sorunları derinleşecek. kriz devam edecek gibi maksatlı, algı oluşturmaya yönelik ciddi bir faaliyet var. Bu faaliyetlerin tesadüfi olmadığın bilmenizi isterim. 15 Temmuz'daki alçaklar amaçlarına erişemeyince bu sefer garip gurabadan çalıp çırptıkları paraları lobi şirketlerine aktararak Türkiye'nin imajını nasıl bozarız, ekonomisine nasıl zarar veririz bunun gayreti içerisindeler. Bunun için muazzam bir çalışma yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. O paralar da bitecek. Haydan gelen huya gider. Bu paraların da suyu çekecek. Sonra yaptıklarının hesabını verecekler. Zannetmesinler ki yaptıkları yanlarına kar kalacak. Bu şehitlerin, gazilerin hesabını soracağız. Bu millet bizden bunu bekliyor.


"2017 İYİ GELECEK"
2017'nin huzur ve kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum. 2017'de Türkiye bir yatırım yılı olacak. Biz zaten 65. hükümet olarak bunun kararını verdik, o yüzden de bütçede yatırımları yüzde 30'a yakın oranda arttırdık. Kamu yatırımlarını. Kamu yatırımlarıyla yetinecek değiliz. Asıl Türkiye'yi bir adım öne geçirecek sizlerin yapacağı işler. Onun için sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi planlarınızı, hedeflerinizi asla ertelemeyin. 2017 iyi gelecek. 2017 her bakımdan ülkemiz için daha güzel günleri birlikte yaşayacağımız yıl olacak. 


"ASGARİ ÜCRET VERGİ DİLİMİNE GİRMEYECEK"
Asgari ücret 2017'de vergi dilimine girmeyecek. Yani asgari ücret 2017 yılı boyunca 1.404 TL olacak.


"ABD'YE HİÇ YAKIŞMIYOR"
Çapulcularla işbirliği tutmak ABD'ye yakışmıyor, umarım yeni yönetim Türkiye'nin müttefikliğinin değerini daha iyi anlar.
Ümit ederiz ki yeni ABD yönetimi Türkiye'nin müttefikliğinin değerini daha iyi anlar, çapulcularla iş tutmaktan vazgeçer."