MANİSA'da, iki yıl önce akülü tekerlekli sandalyesi çalınan doğuştan bedensel engelli Cemil Oğuzhan İnce'ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yeni bir akülü araç hediye etti. Açık öğretim lisesinde okuyan İnce, "Akülü aracım çalındığında çok üzüldüm. Şaka olduğunu düşündüm. Beklemediğim bir olaydı. Şimdi mağduriyetim giderildi. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Şehzadeler'in Yarhasanlar Mahallesi'nde oturan doğuştan bedensel engelli Cemil Oğuzhan İnce'nin akülü tekerlekli sandalyesi, apartmandan çalındı. Bu olaydan sonra dışarı çıkmakta güçlük çeken İnce'ye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ el uzattı. Özdağ, partililerle birlikte engelli genci evinde ziyaret edip, akülü aracı hediye etti.
Özdağ, "Birçok kişiye akülü araç dağıttık. Manisa'da her engellinin akülü aracının olmasını istiyoruz. Kim bana ulaşırsa mutlaka teslim ediyoruz. Şimdiye kadar 800 akülü araç dağıttık. Bundan sonra da engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızı üreten insan haline getirmek istiyoruz. Önce okullu yapacağız, sonra meslek sahibi. Ardından da katma değer sağlamalarına imkan sağlayacağız. Biz öncelikle bunu istiyoruz. Akülü aracı çalanları kınıyorum. Toplumda bu tür insanların olabileceğini hayal edemiyoruz. Böyle insanlarla ilgili emniyet gereğini yapmalıdır. Bu alet engelli kardeşimizin kolu, gözü, her şeyidir. Onunla birlikte hayalini sürdürüyor. Bunlar insanlıktan nasibini almamışlar" dedi.
Engelliler için yaşam merkezleri açacaklarını kaydeden Özdağ, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak istediklerini söyledi.
ARTIK SOKAĞA ÇIKABİLECEK
Açık öğretim lisesinde okuyan, artık yardım almadan sokağa çıkabileceğini söyleyen İnce, "Akülü aracım çalındığında çok üzüldüm. Şaka olduğunu düşündüm. Beklemediğim bir olaydı. Şimdi mağduriyetim giderildi. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Gencin annesi Sultan İnce, "Oğlumun artık kız arkadaşları var. Babası götürüp bırakıyordu. Görünmeden kayboluyordu. Artık kendi gidebilecek" dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, engelli gence akülü aracını teslim etti. Büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Cemil Oğuzhan İnce de kendisinin araç üzerinde tenis oynadığını ve Özdağ ile maç yapmak istediğini söyledi. Özdağ da İnce ile en kısa zamanda tenis maçı yapacaklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI