SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL /

Uluslararası Yüzme Federasyonu Dünya Kupası'nda 200 metre kurbağalamada birinci olarak Türkiye'ye tarihinde ilk kez kadınlarda altın madalya kazandıran Viktoria Zeynep Güneş hedeflerini anlattı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen Dünya Kupası'nda 2. Gün finallerinde kadınlar 50 m ve 200 m kurbağalamada yarışan Ukrayna asıllı Türk sporcu Viktoria Zeynep Güneş 50 metrede 31,39 ile 5. Sırada yarışı tamamlarken, 200 m kurbağalamada ise 2,22,87'lik derecesi ile altın madalyanın sahibi oldu.

Bu başarısının ardından antrenmanlarına aralıksız devam eden 17 yaşında ki Viktoria Zeynep Güneş Olimpiyatlara hazırlandığı ENKA Tesislerinde açıklamalarda bulundu. Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Viktoria Zeynep Güneş "Kendimi mutlu ve rahat hissediyorum. Benim için çok iyi bir turnuva oldu ve ben de çok iyi bir başlangıç yaptım" dedi.

"Dünya Şampiyonası'na katılmadan önce altın madalya kazanacağını hissediyor muydun?" sorusuna 17 yaşındaki milli sporcu, "Hayır ama en iyi performansımı göstermek için gittim ve şu an düşündüğümde bunu yaptığımı görüyorum" şeklinde konuştu.

2016 yılında Rio'da düzenlenecek olan olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek olan genç sporcu, "Orada da en iyi performansımı göstereceğim" diye konuştu.

Viktoria Zeynep Güneş, "Bence olimpiyatlar çok ilginç olacak. Katılan herkes en iyi performansını gösterip altın madalya için yarışacak. Ben kendim için kesin madalya kazanacağım diyemem ama en iyi şekilde yarışacağımı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Önündeki turnuvalara ve olimpiyata yoğun bir şekilde hazırlandığını belirten Viktoria Zeynep Güneş, "Günde havuzda 5 saat çalışıyorum ve 2 saatimi de spor salonunda çalışarak geçiyorum yani toplamda 7 saatimi antrenmanıma ayırıyorum" dedi.

Bu kadar yoğun antrenman programı olmasına rağmen okulunu da aksatmayan 17 yaşındaki sporcu üniversiteye gittiğini de belirtti.

Türk vatandaşlığına geçtiği için çok mutlu olduğunu belirten Viktoria Zeynep Güneş, Türkiye'yi de çok sevdiğini söyledi.

Burada kendini çok daha rahat hissettiğini de belirten milli yüzücü, Yüzme Federasyonu'nun da kendisine çok destek verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisine mektup yazarak başarılarından dolayı tebrik ettiğini belirten Viktoria Zeynep Güneş, "Türkiye için heyecanım hep devam edecek" şeklinde konuştu.