CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Dün gökyüzünde büyük bir başarıya şahitlik etmiştik. Bugün de Akdeniz'in altında benzer bir başarının şahitliğini yapmak üzere buradayız. Bu millet, karadan gemileri yürüttü. Bu millet boğazın altından Marmaray'ı inşa etti. Bu millet, şimdi Anamur'dan Kuzey Kıbrıs'a yine denizin altından 107 kilometrelik, hamdolsun su naklini gerçekleştiriyor. Bu millet, önümüzdeki yıl Avrasya tünelini yine boğazın altına inşa ediyor. Bu millet bir olursa, iri olursa, beraber olursa, kardeşçe yürürse, hep birlikte Türkiye olursa aşamayacağı hiçbir engel yoktur.

Başbakanlığımız döneminde başlattığımız çalışmaları, işte bugün sonuca ulaştırıyoruz. Biz de Türkiye'den suyu aldık getirdik, Kıbrıs'la buluşturduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti artık yarım asır boyunca içme suyu ve tarımsal sulama suyu sıkıntısı çekmeyecek

Terörle kimlik siyaseti yapmak suretiyle Allah için bu yatırımlar yapılabilir mi? Sokak aralarına, caddelere, belediyelerin iş makinelerini kullanmak suretiyle, hendek açanlarla millete hizmet gider mi? Soruyorum sizlere. İşte 1 Kasım bunun değerlendirileceği gündür, bunu hatırlatmak istiyorum. Onun için görevimizin ne denli ağır olduğunu bilmeniz lazım

Bu millet her şeyi yapar yeter ki iç ve dış düşmanlara karşı uyanık olalım. Hep birlikte aşamayacağımız şey yoktur

Türkiye'den KKTC'ye uzanan 'can suyu' açılıyor


1 Kasım çok önemli, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere gerekli cevabı vereceksiniz…

Unutmayın eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Hiç bir eseri olmayana ne değeri vereceğiz? Türkiye'yi hizmet siyasetinjde uzaklaştırmaya yönelik her çaba bir darbedir. Türkiye ne zaman büyüme, güçlenme yoluna girmişse önüne hemen bir takım engeller çıkartılmıştır. Kimi zaman darbelerle, kimi zaman sosyal çalkantılarla milli hedeflerinden uzaklaştırılmıştır. kendi iklimimizde halledebileceğimiz sorunlar bir takım güçler tarafından kanatılarak derinleştirilmek istenmiştir.
Milletimizin desteğiyle provokasyonları geride bıraktık. İstismar edilen sorunların çözümü için adımlar attık. Terör meselesini milletimizin gündeminden çıkarmak için samimimi mücadele verdik. Her türlü riski alarak demokratik reformları hayata geçirdik. Asırlık sorunları kısa sürede çözmek mümkün olmuyor. Son terör saldırılarının amacının güçlü Türkiye'ye engel olmak olduğunu biliyoruz.

'SİVAS OLAYLARINDA NEDEN İSTİFA ETMEDİNİZ?'

Siyasi partilerin terörle mücadele konusunda birlikteliği sağlayamıyoruz. Kardeşlerim ne diyorlar şu bakan istifa etsin bu bakan istifa etsin. Peki bu ülkede Sivas olayları olduğunda kim vardı? Maraş olayları olduğunda iktidarda kim vardı? O zaman niye istifa istemediniz? Bakanların istifasını istemek demek ülkenin yönetilememesini istemektir.

Karşımızdaki sorun artık siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında bir araya gelmemizi zorunlu kılıyor.

Halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbşakanı olarak işte bu kararlılığın temsilcisi olmaya çalışıyoruz.

'KUZU KUZU GELECEKSİNİZ'

Önce 'biz oraya gitmeyiz' diyorlardı. Ama daha sonra 'çağrılırsak gideriz' demeye başladılar. Zaten eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz, başka çareniz yok. Buradan tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, milletimizin her bir ferdine samimi bir çağrıda bulunuyorum: Gelin bu zor günlerinde ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. Terörün karşısına hep birlikte dikilelim. Bölgemizde sahnelenen oyunu hep birlikte bozalım

Bugün milli duruş sergileyemenler tarihe boynu bükük bir duruş bırakacaktır. Asker, polis, korucu, vatandaş olarak verdiğimiz her bir kayıp yüreğimizi kor gibi yakıyor. Terör olaylarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Maalesef bazı siyasiler terör mağdurlarıyla ilgili geçmişte çıkardığımız bir yasal düzenleme var. bu şu kişi olabilir bu kişi olabilir. 4 madde altında bazı yardımlar yapılıyor. Bunun şehitlerle alakası yok. Şehitlerle ilgili yardım dizisi 45 başlığı buluyor. Bazı siyasiler bunu istismar ederek güya hükümeti yıpratmak istiyorlar. Başbakanlığım döneminde bu yasa çıktı. Terörle mücadelede mağdurlar yok mu? O gün bunların hiç birini konuşmayanlar şimdi bunları da şehitler sınıfında soktular diyerek bir kampanya yürütüyorlar. Samimi olalım, dürüst olalım. Bu samimiyet olmazsa samimiyetsizlik ı insanları bir gün vurur.

BÜYÜK GÜN!


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin’in Anamur İlçesi’nde KKTC Su Temini Projesi’nin açılışına katılmak amacıyla uçakla Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’ndeki Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, aynı platformda vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun uçağı saat 10.50’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı saat 11.10’da Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dışişleri eski bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ak Parti Antalya milletvekilleri karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş eşlik etti.

YAVRUVATANLA SUYLA BULUŞMA


Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda oluşturulan miting alanında ilk olarak platforma Başbakan Davutoğlu çıktı. Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte halkı selamladı. Bugün tarihi bir projeyi hayata geçirmek için birarada olduklarını belirten Ahmet Davutoğlu, Anamur’dan Kıbrıs’a anavatanla yavruvatanı bu kez su boruları, suyla buluşturacak, birleştireceklerini söyledi. Bu vesileyle Gazipaşa’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Gelirken uçaktan, Toroslardan bizim Taşkent’ten bu tarafa doğru inerken, dedim ki ’Gazipaşalılar, Alanyalılar, Anamurlular bizim buralarda yaylalara çıkardı. Bütün Taşkentliler Gazipaşalı, bütün Gazipaşalılar Taşkentlidir.’ Babam rahmetlinin burada çok ata dostları vardı. Maalesef yakın zamanda gelme imkanım olmadı koşturmaktan, ama bilin ki ayrıca geleceğim. Ayrıca gelip, Gazipaşalılar, yörüklerle buluşacağım inşallah. Bu planlanmış bir toplantı değildi, ancak Gazipaşa’ya indiğimizi duyan Gazipaşalılar yiğit Toros yörükleri buluşmaya gelmiş, Allah razı olsun. Size selam vermeden gözünüzün içine bakmadan, yüreğinize konuşmadan ayrılmak istemedim."

1 KASIM BÜYÜK SINAV


1 Kasım seçimlerinin herkes için büyük bir sınav olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, "İnşallah 1 Kasım’da yeni bir demokrasi sınavı için sizlerden özel bir gayret bekliyorum. Özellikle Gazipaşalılar ve Antalya’dan bir bütün olarak. Gazipaşa’dan büyük bir fark bekliyorum. Gazipaşalılar, yörükler, yiğitler, Torosların yörüğüne destek vermeye hazır mısınız? İnşallah Gazipaşa’da büyük bir fark oluşturmaya var mısınız? Siz bir söz verdiniz mi Toros Dağları titrer. Akdeniz’den Toroslara yürüyen yörükler şimdi de siyasi bir yürüyüşün içinde" dedi.

PUSLU HAVAYI SEVEN ÇAKALLAR


Davutoğlu, "Bakın 7 Haziran’da küçük bir istikrarsızlık görüntüsü olduğunda, puslu havayı seven bütün çakallar, bütün teröristler meydana çıktı. Kimisi doğunun güneydoğunun dağlarında, kimisi Ankara’nın meydanında. Ama doğunun, güneydoğunun dağlarını da Ankara’nın meydanlarını da koruyacak Ak Parti kadroları var. Onun için bu seçimde ayrıca bir gür ses vermenize ihtiyaç var" dedi.

Davutoğlu, Antalya’da yeni bir destan yazılacaklarını ve büyük bir zafer beklediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Davutoğlu ile birlikte halkla selamlaştıktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı apronda diğer protokol üyeleriyle birlikte karşıladı. Havalimanında bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan ve Davutoğlu, platforma birlikte çıktı.

Erdoğan’ın konuşması sırasında Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş sahnede bekledi.

ERDOĞAN: 1 KASIM ÇOK ÖNEMLİ


Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a denizin altından 107 kilometre uzunluğundaki su hattının açılışını yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 yıl önce temeli atmıştık ve şimdi de açılışını hamdolsun yapmak yine bizlere nasip oldu. Biz karadan gemileri yürüten Fatih’in torunlarıyız. Yeri geldi biliyorsunuz İstanbul Boğazı’nda denizin altından Marmaray’ı inşa ettik, açılışını yaptık. Şimdi de Avrasya Tüneli yapılıyor, önümüzdeki yıl o açılacak. Ama bir diğer taraftan da belediye başkanlığımızda İstanbul’un adalarından su taşımıştık. Şimdi de Kuzey Kıbrıs’a denizin altından suyu hamdolsun 107 kilometre uzunluğunda taşıyoruz. Bu millet Allah’ın izniyle herşeyi yapar. Yeter ki iç ve dış düşmanlarına karşı uyanık olsun. Bir olsun, beraber olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun, hep birlikte Türkiye olsun. Aşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Onun için unutmayın 1 Kasım çok önemli ve 1 Kasım’da kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere ben inanıyorum ki gereken cevabı millet olarak vereceksiniz. Sizleri Allah’a emanet ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından halkı ’Rabia’ işaretiyle selamladı. Erdoğan ile Davutoğlu, daha sonra ayrı helikopterlerle Mersin’in Anamur İlçesi’ne gitti.