Edip TEKİN- Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA'da Karacabey İlçesi'ndeki Ovakorusu Ayı Barınağı'nda yaralı ve yavru halde bulunup, doğaya dönemeyecek durumda oldukları için doğal ortamlarında koruma altına alınan 75 ayı bulunuyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, mevsimlere göre et, balık, sebze ve meyve yiyen bu ayıların beslenmesi için yılda 250 bin TL harcıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin senede 40 ton ekmek ve pasta verdiği boz ayılar, veteriner hekimlerin kontrollerinde mevsimlere göre kendilerine verilen yemeklerle besleniyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve Türkiye'de ilk ve tek olan Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ovakorusu Ayı Barınağı‘nda 75 boz ayı barındırılıyor. Bu ayılar mevsimine göre günde 3 kez, et, balık, karpuz, kavun ve elma gibi yiyeceklerle besleniyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sadece yiyecek gideri için 250 bin TL ödenek ayırdığı boz ayıların ekmek ve pasta ihtiyacı ise sponsor olan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Yiyecekleri soğuk hava depolarında saklanan bu ayıların doğaya salınamayacak durumda olduğunu söyleyen Veteriner Hekim Nihal Bilgici, burada ayılara verilen yiyeceğin ve proteinin mevsimlere göre ayarlandığını söyledi.
Veteriner hekim Nihal Bilgici, ayıların 110 bin metrekarelik ormanlık alanda koruma altında doğal yaşamlarını sürdürdüklerini ekledi.

FOTOĞRAFLI