SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Deri kanserine yakalanan, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakımda uyutulan 14 yaşındaki Ahmet Özgen, sosyal medyada başlatılan kan bağışı kampanyası ve yaşama azmi sayesinde yaşama tutundu.

Çorum'da yaşayan 14 yaşındaki Ahmet Özgen, koltuk altında şişlik meydana gelince, ailesi tarafından mart ayında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi. Burada yapılan tetkiklerde deri kanserine yakalandığı belirlenen Özgen'in hemen tedavisine başlandı.

Deri kanseri olması nedeniyle güneşe çıkması yasak olan çocuğun sağlık durumu, Ramazan Bayramı'nda güneşte kaldığı için kötüleşti. Yoğun bakıma alınan ve uyutulan Özgen'e her gün verilmesi gereken trombositin bulunması için, yardıma ihtiyacı olanlara "Çocuklar Üşümesin" adıyla sosyal medyadan kan bağışı toplayan grup tarafından kampanya başlatıldı. Bu sayede Türkiye'nin dört bir yanından yapılan bağışlar sayesinde sağlanan trombosit, Ahmet Özgen'in hayata tutunmasını sağladı.

Yoğun bakımdan çıkartılan ve normal servise alınan Özgen, henüz kalkıp konuşamasa da söylenenleri anlayabiliyor. Koyu bir Galatasaray taraftarı olan Özgen'e moral olması için ailesi, hastanedeki yatağında kullanılan çarşaf ve yastığı da sarı-kırmızı takımın renklerinden seçti.

Anne Emine Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun sırtından 2,5 yıl kadar önce alınan benin kötü huylu olduğunu yeni öğrendiklerini söyledi.

Benin alınmasının ardından oğlunun deri kanseri olduğunu anlatan Keleş, "Deri kanseri olduğu için oğlumun güneşe çıkması kesinlikle yasaktı ama bizi dinlemeyip 10 dakika güneşe çıktı. Bunun üzerine durumu ağırlaştı. Yoğun bakıma alındı" dedi.

Oğlunun yoğun bakımda 22 gün ağır bir tedavi süreci geçirdiğini dile getiren Keleş, "Bu süreçte her gün kan lazımdı. Bir grup genç sosyal medya üzerinden bizim için kampanya başlattı. Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımız oğlum için kan verdi. Bu sayede rahat bir şekilde kan ihtiyacı karşılandı" diye konuştu.

- "Doktor bize 'çocuğunuzla vedalaşın' dedi" 

Keleş, oğlunun yoğun bakımda çok ağırlaştığını belirterek, "Doktor bize 'çocuğunuzla vedalaşın' dedi. Artık umudumuzu yitirmiştik. Doktorların da pek umudu yoktu ancak oğlum direnci, tedavisinin iyi yapılması ve kan bağışçıları sayesinde tekrar hayata tutundu. 22 gün sonra yoğun bakımdan çıktı" diye konuştu.

Oğlunun Galatasaray taraftarı olduğunu, en çok gitarını ve Galatasaray maçlarını özlediğini anlatan Keleş, çalacak durumu olmadığı için gitarını hastaneye getirmediklerini kaydetti. Keleş, Galatasaraylı bir futbolcunun hastaneye ziyaretine gelmesi durumunda bunun oğluna büyük moral sağlayacağını vurguladı.

- "Ahmet önemli bir badireyi atlattı"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ise Ahmet Özgen'in koltuk altında şişme şikayetiyle kendilerine getirildiğini, yapılan muayene sonucunda deri kanserinin vücudunun çeşitli yerlerine yayıldığını belirlediklerini söyledi.

Özgen'e yoğun ve pahalı bir tedavi uygulandığının altını çizen Dağdemir, bu süreçte kandaki savunma hücreleri düştüğü için sağlık durumunun kritik konuma geldiğini ifade etti.

Çocuğa 3 hafta boyunca yoğun bakımda tedavi uygulandığını belirten Dağdemir, "Bu süreçte günde iki, bazen üç defa trombosit desteği vermemiz gerekti. Sosyal medya üzerinden Ahmet'in durumunu öğrenen vatandaşlarımız kan vererek trombosit desteği yaptı. Ahmet yoğun bakımdaki mücadeleyi kazandı, ardından servise aldık. Tedavisine burada devam ediyoruz" dedi.

Özgen'in hastaneye ilk geldiğinde sosyal medyayı yoğun şekilde kullandığına değinen Dağdemir, "Ahmet sosyal, hayatta kalma mücadelesi veren bir çocuk. Bu sayede gerçekten çok yoğun tedavi sonucunda önemli bir badireyi atlattı. Bu mücadele ve azmi olmasaydı sonuç belki daha kötü olurdu" şeklinde konuştu.