Makamında kendisini ziyaret eden sendikaların temsilcilerini ağırlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, sendikaların demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu vurguladı.
Türk-İş 7’nci Bölge Temsilcisi Bahri Zülküf Karakaç, Yol-İş Şube Başkanı Hasan Ensarioğlu, Tarım-İş Şube Başkanı Beşir Işık, Tes-İş 2 Nolu Şube Başkanı Şükrü Kaçmaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’ı makamında ziyaret etti. Akar, bölgenin ve Diyarbakır’ın kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayanların hiç şüphesiz çalışan, üreten, işçi ve emekçi vatandaşlarla onları temsil eden sendikalar olduğunu belirterek, sendikaların demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.
Partisinin, emek ve alın teri olan çalışanların refah düzeyini sürekli yükseltmenin, onları hak ettikleri yaşam standardına ulaştırmanın gayreti içerisinde olduğunu anlatan Akar, “Sendikalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla istişare halinde onların çok daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin bize vereceği destek çok önemli. Hepimizin ortak gayesi kadim şehrimiz Diyarbakır’ımızı kalkındırmaktır” dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİ SİYASET ÜSTÜ BİR SÜREÇTİR”
Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Akar, “Çözüm sürecinde dernekler ve sendikaların desteği çok önemli. Bizim düşüncemiz bütün sorunları demokrasi çerçevesinde çözmektir. Çözüm süreci inşallah nihayete erecektir. Sizlerin çözüm sürecindeki rolünüz çok büyük. Çözüm süreci siyaset üstü bir süreçtir ve bu sorun sadece bizim sorunumuz değildir. Bu süreç herkesi ve her kesimi kapsayan süreçtir” diye konuştu.