Elazığ’da camilerde gören yapan din adamları Şafakgücü Spor Kulübü’nün hazırladığı projeyle sahaya inecek.
Elazığ’da Şafakgücü Spor Kulübü tarafından hazırlanan ’Sağlık için spor, huzur için Kur’an’ projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Diyanet-Sen Gençlik Kolları il temsilcisi olan Murat Çınar, projeyle gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmasının hedeflendiğini imamların da bu işe öncülük edeceğini ifade etti. Proje kapsamında 15-20 yaş arası erkekler için futbol turnuvası, 13-18 yaş arası gençler içinse basketbol turnuvası yapılacağını ifade eden Çınar, projenin 2 Ocak sabahında yapılacak programla start alacağını ifade etti. Turnuvalara her kesimden başvurunun yapılabileceğini aktaran Çınar, müracaatların camilerde din görevlileri ve kuran kursu hocalarına yapılacağını kaydetti.
Manevi boşluğa düşen gençlerin madde kullanmaya yöneldiğini dile getiren Çınar, bu projeyle bunun önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Çınar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünyamızda herhangi bir makine icat eden bilim adamı mutlaka içine bir kullanma kılavuzu koyuyor ve bütün kullanıcılar o kılavuza bakarak o makineyi kullanmayı öğreniyor. Teşbihte hata olmasın Allah-u Teala da bizleri yaratmış ve insanoğluna hayatın bütün evrelerinde kullanılması için her konuda bizlere örnek olan güzel ahlakı kendi nefsinde yaşayarak tamamlayan bir peygamber ve onun aracılığıyla kuranı bütün insanlığa indirmiştir okuyup anlayıp hayatımızda uygulayalım diye. Fakat ne hazindir ki özellikle asrımızda bu rehberleri bırakıp özellikle ahlakımızı dinamitlercesine alt üst eden başka medeniyetlerin peşine düşmüş ve ruh sıkılması psikolojik bozuklukla birlikte kalabalıklar içinde yalnız ve mutsuz insanlara dönüşmüş durumdayız. Gençlerimiz bu manevi boşluğu doldurmak için çeşitli maddelere yönelmiş manevi açlıklarını doyurmak için abur cubur denen sağlıksız yiyecekleri tüketerek obez denen hastalığa düçar olmuş durumda. Ebeveynler ne yapacaklarını bilmemekte."
Hem fiziksel anlamda hem de mental anlamda daha sağlıklı daha bilinçli genç bir neslin yetişmesi amacıyla ’’Sağlık için spor, huzur için Kur’an’ adlı bir proje hazırladıklarını ve projenin bakanlıktan onay aldığını aktaran Çınar, "Hedefimiz ülkemizi daha güzel günlere taşımak adına daha bilinçli ve aydın bir neslin yetişmesine bir nebze de olsa katkıda bulunmak. Bu aşamada gençlerimizin okuldan arta kalan zamanlarını daha verimli bir şekilde geçirmesini hedefliyoruz. Proje kapsamında gençlerimiz bir turnuva havasında hem spor yapacaklar hem de dini ilimleri daha iyi öğrenecekler. Yarın sabah namazında bütün Elazığ gençliğiyle İzzetpaşa Camisi’nde sabah namazı ve kahvaltı organizasyonumuzla projemizi başlatıyoruz. Kahvaltı menümüz Peygamberimizin menüsü olan süt, arpa ekmeği ve hurma. Bu kadarcık şeylerle doyabilen nefislerimiz için kalp kırmaya huzur bozmaya gerek olmadığını söylüyor, bütün mülki amirlerimizi siyasilerimizi ve gençlerimizin aileleri olan Elazığ halkını Elazığ gençliği için bizlere destek olmaya davet ediyoruz" dedi.
Çınar ayrıca, turnuvanın sonunda birinci olan takıma 5 bin lira ödül verileceğini sözlerine ekledi.