Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye ve Karacasöğüt mahallelerinde bulunan ve her türlü tasarrufu Muğla Çevre Eğitim Vakfı İktisadi işletmesi (MUÇEV)’e iki yüzer iskele 19 Ocak tarihinde açık arttırma usulü ile 2 yıllığına kiraya verilecek. Kira ihalesi ile ilgili duyuru ilanı yapılırken, kira bedelleri her yıl peşin olarak ödenecek.
Selimiye ve Karacasöğüt Gemioturan mevkiindeki yüzer iskelelerin kiralama şartnamesi yayınlanırken, kiralama süresinin 28 Mayıs 2017 tarihine kadar olduğu ve her yıl kiralamayı yapan firma veya kişilerin yıllık TEFE, TÜFE ortalaması ve artı yüzde 5 olarak artış yapılacağı açıklandı. Açık arttırmaya girebilme şartları arasında vergi ve SGK borcu bulunmayan, kamu ihalelerine girme yasağı bulunmayan, kiralamayı alan kişi veya firmanın kiralama sözleşmesini imzalaması ile yıllık kira bedelini peşin yatırması şartı getirildi. MUÇEV verilen teklif ve belgeleri incelemesinin ardından verilen teklif yüksek bile olsa teklifleri dikkate alamama ve açık arttırmadan çıkarma yetkisine sahip olacak. Açık arttırma ile ilgili itirazlar sadece yazılı olarak MUÇEV’e yapılabileceği gibi, MUÇEV denetim ve gözetim yetkisine de sahip olacak.
Selimiye ve Karacasöğüt yüzer iskelelerinin ihalesi 19 Ocak 2015 Pazartesi günü Muğla Çevre Eğitim Vakfı İktisadi işletmesi merkez binasında yapılacak. Karacasöğüt yüzer iskelesi ile ilgili kiralama sözleşmesinde, iskele yapımında katkıda bulunan tekne sahiplerinden (Marmaris Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yapılan sözleşme gereği) 5 yıl muafiyetli % 50 indirimli ücret alınacak.