Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait trafonun devre dışı kalmasında dolayı Şanlıurfa’da yaşanan elektrik kesintilerine çare olarak Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından kentin çeşitli yerlerine 5 adet yeni trafo yerleştirdi.
Son dönemlerde Şanlıurfa kent merkezindeki Sarayönü Caddesi, Büyükyol, Beykapısı, Buhara Akşemsettin mahalleleri gibi bazı bölgelerde yaşanan elektrik kesintilerinin TEAİŞ’e ait 25 MVA’lık trafonun yükü kaldırmamasından kaynaklandığı belirlenirken, kesintilerin bir daha yaşanmaması için Dicle EDAŞ firması çalışma başlattı. DEDAŞ ekipleri tarafından, aşırı yüklenme nedeniyle devre dışı kalan ve TEİAŞ’ın trafo indirici merkezindeki 154 Volt gerilimi 15 bin volta dönüştürerek şehrin beslenmesini sağlayan 25 MVA’lık yüksek gerilim trafosu yerine 5 yeni trafo kuruldu. Trafolar Dicle EDAŞ İşletme Bakım Müdürlüğü tarafından Demokrasi Caddesi, Vali Fuat Caddesi, Yeni Mahalle, Bıçakçı mahallesi, Yusuf Paşa mahallesinin bir kısmı, Asfalt yol Caddesi’ne monte edildi.
KESİNTİ YAŞANMAYACAK
Dicle EDAŞ İşletme Şefi Hüseyin Çiftçi, yeni trafolar ile birlikte elektrik kesintilerinin yaşanmayacağını belirtti. Çiftçi, “Yaz ayında TEİAŞ’ta bulunan ve şehrin birçok yerine enerji sağlayan trafoda yangın çıktı. 154 Volt gerilimi 15 bin Volta dönüştürerek şehrin beslenmesini sağlayan 25 MVA’lık yüksek gerilim trafosunun devre dışı kalmasından dolayı elektrik kesintileri yaşanıyordu. DEDAŞ olarak kesintileri arızalar dışında bitirmek için çeşitli mahallelere trafolar yerleştirdik. Elektrik kesintileri artık yaşanmayacak” dedi.