Vural BOZOK/ GÖKÇEADA,(Çanakkale),() - REKORTMEN yüzücü Emre Seven, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde şehitler anısına, Kabatepe'den Gökçeada'ya kadar yüzdü. 
Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk yüzücü Emre Seven, Gelibolu'nun kurtuluş yıldönümü törenlerinin bir gün öncesinde, şehitlerin anısına, Kabatepe'den Gökçeada'ya kadar yüzdü. Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat İlçesine bağlı Kabatepe Limanı'ndan bu sabah saat 08.00'de denize giren Seven, 14 millik parkuru 9 saatlik sürede kat etti. Seven'e, Türk bayraklarıyla donatılan bir tekneyle MHP'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, spor eğitmeni Namık Ekin ve diğer görevliler eşlik etti. Rekortmen yüzücü Emre Seven, saat 17.00'de, Gökçeada Kuzu Limanı'na ulaştı. Seven'i, Başkan Ünal Çetin ve beraberindeki bir grup vatandaş, Türk bayrakları ve çiçeklerle karşıladı.
Adaya ayak basan Emre Seven, "Kurban Bayramı'nın ve Adanın kurtuluşunun arifesindeyiz. Hassas günlerden geçiyoruz. Kulaçlarımızla birliğimize, kardeşliğimize, beraberliğimize toplu iğne başı kadar katkımız olmuşsa bu haz bana yeter" dedi.
Emre Seven'in kulaçlarının bir toplu iğne başından çok daha fazla katkı sağladığını söyleyen Başkan Çetin de, "Çünkü 253 bin şehit verdiğimiz Yarımadada Türkiye'nin dört bir tarafından insanların samimi mücadeleleri vardır. Bizim için çok hassas olan bu topraklardan Gökçeada'ya kulaçlarını kardeşlik ve barış adına atması çok anlamlı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI