PKK'nın en ağır kaybı verecek kaçtığı Cizre'ren gelen son görüntüler şaşkınlık verici. Yöre halkını zorla evlerinden çıkaran PKK evden evde tünel açmakla kalmamış metrelerce kablo çekip tuzak kurmuş. Birazdan göreceğiniz sobaya ve kablo detayına dikatli bakın!

İşte PKK'nın Cizre, Silopi ve Sur'dan kaçarken geride bıraktığı manzara



- Tencere içine dahi patlayıcı tuzaklanmış

Güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollerde, teröristlerin üs olarak kullandıkları evleri terk ederken dolap, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapı arkalarına el yapımı patlayıcı tuzakladığı belirlendi.

hendek kazılan, barikat kurulan pek çok sokak ile evin patlayıcılarla tuzaklandığı, teröristlerin aynı sokakta yan yana yer alan evlerin arasında geçişleri sağlayacak tüneller kazdığı ve bu tünellere metrelerce kablo döşeyerek el yapımı patlayıcı yerleştirdiği tespit edildi.

İnfilak ettirilmesi halinde yüzlerce insanın ölümüne neden olabilecek, tonlarca patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçiren güvenlik güçleri, söz konusu patlayıcıları kontrollü şekilde imha ediyor.

Teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik saldırılar nedeniyle zaman zaman çatışmaların da yaşandığı operasyonlar, vatandaşlara zarar verilmesini engellemek amacıyla titizlikle yürütülüyor. 


Milliyet