Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 7 köy ile 8 mahalle ve Şemdinli'nin  bir köy ve 3 mezrasında opersayon başlatılmış ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Valiliklerden yapılan açıklama ile yasaklar kaldırıldı. 

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü mensupları ve  işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak ve depo alanları ile  uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi, malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla  Dikpınar, Gerçekli, Döşekkaya, Üçgül, Kavaklı, Dedebağ ve Gözertepe köyleri ile  Demirboğa, Karataş, Çekmece, Araklı, Yeniler, Ekinli, Güllüce ve Bayramlı  mahalleleri arasındaki bölgede operasyon düzenlendiği bildirildi. Operasyonun yürütüldüğü bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin  sağlanması amacıyla 4 Nisan'da saat 23.00'ten itibaren ilan edilen sokağa çıkma  yasağının bugün saat 10.00'da sona erdiği belirtilen açıklamada, vatandaşlara  yasağa uydukları için teşekkür edildi.

ŞEMDİNLİ'DE DE YASAK KALDIRILDI 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir köy ve 3 mezrada  uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Altınsu köyü ile Dereboyu, Meydan ve  Elde mezraları sınırlarında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle  sokağa çıkma yasağı uygulandığı anımsatıldı.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İcra edilecek operasyon esnasında vatandaşlarımızın can ve mal  güvenliği ile emniyetli şekilde seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkacağı  değerlendirildiğinden, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının  hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5 Nisan'da saat 03.00'ten geçerli olmak  üzere ikinci emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Altınsu köyü ile  Dereboyu, Meydan ve Elde mezraları sınırları içinde yapılan operasyon sona ermiş  olup, 5 Nisan saat 15.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır.Vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları  duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz."

Kaynak:Milliyet