SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Jet Bursa-Samsun Uçuşları Lansmanı töreninde yaptığı konuşmada, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolcu kapasitesini doldurduğunu ifade ederek, "Sabiha Gökçen Havaalanı’nın yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir" dedi.
Merinos Kültür Merkezi Muradiye Salonu’nda Anadolujet Bursa-Samsun Uçuşları Lansmanı töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa Yenişehir Havalimanı’nın kullanılabilmesi için çeşitli çalışmaların yapılacağını söyledi. 'Yenişehir uzak' yerine 'Bu  havaalanını güçlü' algısını oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"Sabiha Gökçen Havaalanı kapasitesini doldurdu. Kapasitesi büyük oranda dolduran Sabiha Gökçen’in yan ayağı Yenişehir Havaalanı olabilir. Bunun için Türk Hava Yolları ve Anadolu jet yetkilileri ile görüşebiliriz. Bursa birçok anlamda önde giderken havaalanı konusunda eksikliğini kabul etmemiz mümkün değil. Bu sadece bizim değil Türk Hava Yollarının ve Anadolujet’in bir ayıbı olur. Daha iyinin peşinde koşuyoruz. 3 milyon nüfusun yüzde 10’u havayollarını kullanmıyorsa burada bir eksik var demektir. 3 milyon nüfusun yüzde 10’u 300 bin eder. Valimiz ‘150 bini yakalarsak başarılı olacağız’ dedi. Demek ki başarının yüzde ellisindeyiz daha. Kat etmemiz gereken mesafeler var. Bursa’da cazibe merkezlerini de çoğaltarak havayolunu kullananların sayısını 2016’da 200 bine, 2017’de ise 300 bine çıkarmamız lazım."
BURSA’YA BALKAN ARAŞTIRMALARI ENSİTÜSÜ
Bursa’ya Balkan araştırmaları Enstitüsü kurulacağını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bursa’nın en önemli ayaklarından biri Balkanlar olacak. Önümüzdeki yıla Üsküp-Bursa hattını devreye sokmamız lazım. Bunun altyapısı oluşturmamız lazım. Bu vizyonu Bursa’mıza kazandıracağız" dedi.
Trabzon ve Erzurum seferlerinin haftanın her gününde yapılması gerektiğini ifade eden Bursa Valisi Münir Kuruloğlu, şöyle konuştu:
"Güney hatları Antalya zaten ver. Bence Adana seferlerinin de açılması lazım. Ankara’dan aktarmalı olarak yapılan uçuşlar var. Ancak bazı uçuşların direkt olarak yapılması lazım. Bu kapsamda yakın zamanda Van’a uçak seferleri başlatabiliriz. Çünkü Van’ın yolcu kapasitesi oldukça yüksek. Yenişehir Havaalanı Bursa’ya uzak değil.  Havalanının Bursa merkeze değil, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa’ya, belki Kütahya ve Bilecik’e olan ulaşım problemlerini çözmemiz lazım. Bursa Havaalanında bu sene 150 bin yolcuyu aşacağız görünüyor. Şu anda 123 bin yolcu taşınmış. 170 binle kapatabiliriz bu sene."
"MUŞ HATTI KAPANABİLİR"
Bursa’dan diğer illere açılan uçak seferlerinde yolcu kapasitesinin önemli olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, geçen aylarda açılan Bursa-Muş seferlerine yeteri kadar ilginin gösterilmediğini söyledi. Karaloğlu, "AnadoluJET Genel Müdürü İbrahim Doğan Muş hattından şikayet ediyor. Buradan Muşlulara çağrı yapıyorum. Eğer açılan seferlere sahip çıkmazsanız Bursa-Muş uçak seferleri kapanabilir" diye konuştu.
BURSA-SAMSUN 55 LİRA
Lansman töreninde Bursa’dan Samsun’a gidecek yolculara müjde veren AnadoluJET Genel Müdürü İbrahim Doğan, "Kasım ayı sonuna kadar tüm koltuklar 55 lira olacak. Bilet fiyatlarında artış söz konusu olmayacak. Bursa’da ikamet eden Samsunlu vatandaşlarımızın bu fırsatlardan yararlanmasını umut ediyoruz" dedi.
AKTARMALAR ARTIK ÜCRETSİZ
Anadolujet’in en büyük destinasyon merkezinin Ankara’da olduğuna dikkat çeken Doğan, "Bundan sonra Ankara aktarmalarında ücret alınmayacak. Örneğin Bursa’dan Van’a gitmek isteyen bir yolcu Ankara’da çok kısa süreli aktarma yaparak Van’a zamanında uçacak. Ayrıca Bursa’dan Ankara’ya gelirken ücret ödemeyecek. Sadece Ankara-Van arası bilet ücreti ödeyecek. Bundan sonra neresi olursa olsun tüm aktarmalar ücretsiz olacak. Bursa-Samsun arasında çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez yapılacak" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI