İhsan YALÇIN / İSTANBUL, () ANKARA'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler, sağlık çalışanları ve sendikalar tarafından Çapa'daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde patlamanın olduğu saat 10.04'te anıldı.
Grup Çapa'daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı. Ellerinde "Katilleri tanıyoruz" yazılı pankart ve dövizler taşıyan kalabalık "Katillerden hesabı emekçiler soracak", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganlar attı.
Kalabalık daha sonra Millet Caddesi'ni trafiğe kapatıp Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri saat 10.04'te saygı duruşuyla andı; ardından da basın açıklaması yaptı.
Grup adına konuşan ve saldırı nedeniyle iş bırakma eylemi yapacaklarını belirten Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, "Ey bombacılar, koltuk hırsından gözü dönmüşler. Size sesleniyoruz. Bütün vahşetinize karşı biz eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede; bir arada, barış içinde ve emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı da, sizin yaptıklarınızı da unutmayacağız. 11,12, 13 Ekim günleri yasımızı tutuyoruz. Bugün ve yarın bütün Türkiye'de iş bırakıyoruz" dedi.

"HALK YARGILAYACAK"
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, "Bugünden tezi yok bu hükümet istifa edecek. Başbakan, İçişleri Bakanı, MİT Başkanı istifa edecek. İstifa etmeleri yetmez, yargılanacaklar. O saraydan kollarında kelepçelerle çıkacaklar. Onlar ki bizim arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın, çocuklarımızın gülüşlerini yüzlerinde dondurdular. Ant olsun ki o diktatörü tarihe gömeceğiz. Ant olsun ki saraylarında oturdukları yerden ellerinde kelepçelerle çıkartacağız. Onları da yargılayacağız. Bu iktidarı yerle bir edeceğiz. Hem de onların yaptığı gibi gizli de yargılamayacağız. Stadyumlara dolduracağız. Açık yargılayacağız. Halk yargılayacak" diye konuştu.
Açıklamaların ardından caddeyi trafiğe açan kalabalık bir süre hastane içinde yürüyüp olaysız şekilde dağıldı.
(FOTOĞRAF)