Ali AKSOYER-Mutlu YUCA/İSTANBUL,() BOLU’da bulunan Abant ve Gölcük gölleri sonbaharın güzelliğine büründü. Havadan görüntülediğimiz Abant ve Gölcük gölleri adeta bir renk cümbüşü sunarken, özellikle haftasonları bölge turizmine büyük katkı sağlıyor.

ABANT HAVADAN MUHTEŞEM GÖZÜYOR

Bolu’nun önemli turizm merkezlerinden Abant gölü, sonbahar elbisesini giydi. Bolu’ya 34 kilometre uzaklıkta bulunan 1350 metre yüksekliğindeki Abant gölü bugünlerde büründüğü sonbaharın renkleriyle ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Abant deresinin, vadisinde oluşan bir heyelanla oluşan ve çevresinde 1400 ile 1700 metre arasında değişen tepeler bulunan 1196 hektarlık Tabiat parkı işletilen bölge hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Havadan görüntülediğimiz Abant gölü çevresindeki tepeler ve kıyısında sararmış ağaçlar, pırıl pırıl mavi rengiyle doğa renklerinden harmanlanmış bir tablo gözüküyor.

BİR RESSAMIN ELİNDEN ÇIKMIŞ GİBİ
Bolu’da doğal güzelliğiyle Gölcük gölünde de durum Abant gölünden farklı değil. Kıyısında bulunan Devlet Konukevi ile adeta bir tablo görünümünde olan Gölcük Gölü bugünlerde ziyaretçilerine görsel ziyafet sunuyor. Bolu’nun 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış, denizden yüksekliği 1200 metre olan 4,5 hektarlık göl, çevresindeki yeşil ve sararmış ağaçların renk cümbüşü sunuyor. Çevresi 1300 metre olan göl özellikle hafta sonunda ziyaretçi akınına uğruyor. 

(FOTOĞRAF)