İZMİR, ()- PINAR Karşıyaka, Turkish Airlines Euroleague C Grubu'ndaki 3'üncü sınavında yarın Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı ağırlayacak, 2 takım resmi maçlarda ilk defa karşı karşıya gelecek.
Karşıyaka Arena'da saat 19.45'te başlayacak müsabakayı Lig TV 3 naklen yayınlayacak. Bilet fiyatları öğrenci 30, tam 50 TL olarak açıklandı. Geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Pınar Karşıyaka, basketbolda NBA'den sonra dünyanın en prestijli kulüp organizasyonu olan Euroleague'e iç sahadaki 71-62'lik Barcelona Lassa zaferiyle başladıktan sonra geçen hafta Panathinaikos'a deplasmanda 85-73 mağlup oldu.
1999'da şampiyon olduğu Euroleague'in en tecrübeli takımlarından Zalgiris ise ilk maçta Stelmet Zielona Gora'yı deplasmanda 66-62 mağlup ettikten sonra sahasında Lokomotiv Kuban'a 76-74 yenildi. Grup maçları sonunda adını ilk 4'e yazdırıp Top 16 Turu'na kalmayı hedefleyen yeşil kırmızılılarda Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, "Euroleague'de özellikle iç saha müsabakaları büyük önem taşıyor. Barcelona karşılaşmasında olduğu gibi yine salonu dolduracak taraftarımızın desteğiyle kazanıp avantaj elde etmek istiyoruz" dedi.