Zonguldak’ta minik öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında İşitme Engelliler Okulu’nda okuyan özel öğrencilere hediyeler verdi.
Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Atatürk İlkokulu’nda eğitim gören minik öğrenciler tarafından Uzunmehmet İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim gören özel öğrencilere kırtasiye, oyuncak ve yeni hikaye kitapları hediye etti.
Okul girişinde özel öğrenciler tarafından çiçek ve çikolata ile karşılanan minik öğrenciler, okul bahçesinde kaynaştılar. Atatürk İlkokulu İzci Lideri Safinaz Ön ile Satranç Kulübü Öğretmeni Zübeyde Duman’ın destek ve katkılarıyla hazırlanan hediyeler, minik öğrenciler tarafından okul bahçesinde özel öğrencilere verildi.
Atatürk İlkokulu Müdürü Nuri Bozacıoğlu, “Bu gün buraya izci lideri arkadaşımızın ve satranç egzersizi yapan arkadaşımızın yapmış olduğu etkinlikler kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdiler. Bu sosyal sorumluluk projesini yapmak için biz özel bir okul olduğu için bu okulumuzu seçtik. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımıza bu düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ve burada çalışan öğretmen arkadaşlarımıza bize göstermiş oldukları misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Uzunmehmet İşitme Engeliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Sinan Davulcu da özel öğrencilerin unutulmaması gerektiğini ve herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Davulcu, “Bu gün burada çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Kozlu Atatürk İlkokulumuz izci ve satranç grubundaki arkadaşlar engelli çocuklarımızı ziyaret ederek toplumun ‘Engel’ dediği yerde ‘Sen Gel’ çağrımızla bizleri ziyaret ettiler. Öncellikle başta okul müdürü olmak üzere kendilerine teşekkür ediyorum. Buradan bu faaliyetin toplumun tüm kesimlerine bir çağrı olmasını temenni ediyorum. Okulumuzun bu anlamda İşitme Engelliler Okulu olduğunun bilinmesini ve bu okula gelecek her türlü desteğin engellilere yapılacak destek olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyorum. Son olarak diyorum ki ‘Engel Yok’, ‘Sen Gel.’ Siz geldiğiniz müddetçe biz buradayız. Yardım ve desteklerden dolayı herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.