Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Kamışlı köyünde, köy ile aynı adı taşıyan ortaokul, kent merkezlerindeki birçok okulda bile bulunmayan birçok imkan ve altyapıya sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Kamışlı Ortaokulu, velileri kendine hayran bıraktırıyor. Kent merkezlerindeki okullarda bile bulunmayan birçok imkan ve altyapıya sahip olan okul, eğitimi ile de dikkat çekiyor. Okul Müdürü Sezgin Fırat Okut, okuldaki matematik oyun alanının, 2 adet salıncağın arasına bırakıldığını ve öğrencinin her sallanımda kaç derecelik bir açıyla sallandığını görebildiği belirtti. Böylelikle en ideal öğrenme modeli oluşturulup, öğrencinin oyun oynarken öğrenmesinin amaçlandığını ifade eden Okut, “Bunun yanında Teknoloji, Tasarım ve Görsel Sanatlar öğretmenleri tarafından okul koridorlarında matematiksel ifade ve rakamların öğrencilerde ciddi bir farkındalık oluşturduğu ve ülkemizde genel anlamda matematik dersine karşı duyulan antipatiyi yıkarak bu derse yönelik olumlu duygular beslemesine yarayacağı, bunun dışında merdiven basamaklarına ve duvarlara yazılıp boyanan İngilizce öğretici ifadelerin de bu dersin işlenişinde öğrencilerin ilgisini çekecek ve ders dışı gizil öğrenmeyi sağlayacağı düşünülmüştür. Ayrıca Koridorlara çizilen renkli periyodik cetvel ile öğrencilerimizin fen ve teknoloji dersine yönelik ilgi ve merak duygularının pekiştirilmesi amaçlanmıştır. Okul bahçesinde düzenlenen Uygulama alanı ile öğrencilerin kendi sebzelerini yetiştirerek bitkilerin gelişimini günbegün kendileri gözlemleyip ders kitaplarında ve bugüne kadar ezber edilmiş bilgilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmesi sağlanıp ders işlenişinde farklı bir vizyon amaçlanmıştır” dedi
Bunların yanında okullarında 5 adet fotokopi makinesi bulunduğunu belirten Müdür Okut, “sınıflarda projeksiyon kullanıldığı ve tüm sınıflarda internet üzerinden eğitim verildiğini, bunun dışında 1 adet optik okuyucuları bulunduğu ve kendi deneme sınavlarını kendilerinin okuyup değerlendirmektedirler. Ayrıca okula özel amblemli optik formu oluşturduk. Deneme sınavlarımızı kendi okul isimlerini taşıyan bu optik formlarla gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra okulda 2 adet renkli tarayıcı ve yazıcı,5 adet siyah-beyaz yazıcı ve elektrik kesintilerine karşılık jeneratörleri bulunuyor. Tüm bu imkanları ile yıllarca bu öğrencilere hizmet verileceği gibi bu okul burada oldukça köyümüzden nitelikli ve birikimli bireyler yetişecektir” diye konuştu.