GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları silah kullanımı ve sahte para olaylarına karşı broşür dağıtarak uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşı bilgilendirme faaliyetlerine yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.

Ekiplerin, esnafa özellikle bayram, düğün, yayla şenlikleri, asker uğurlaması, nişan gibi özel günlerde sevinçlerin hüzne dönüşmemesi için bilgi aktardığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ateşli silahların kullanımının önlenmesi için neler yapılabileceği vatandaşlara anlatılarak yasal yaptırımlarla ilgili uyarıda bulunuldu. Ayrıca izinsiz havai fişek kullananlar hakkında ilgili kanunlar gereği, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verildiği anımsatıldı. Bayram dolayısıyla sahte para olaylarının artması üzerine de vatandaşımıza hazırlanan sahte para bilgi paylaşım bültenleri dağıtılarak dikkat edilmesi gereken konular aktarıldı."

Açıklamada, zaman zaman yaşanan telefon dolandırıcılığı ve değişen suç yöntemleri ile ilgili olarak da vatandaşa uyarıda bulunulduğu ifade edildi.