Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Zeka ve Akıl Oyunları Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kent merkezindeki ilk ve ortaokul öğrencileri arasında satranç, mangala, rubiksrace, T-Tangram, Hanoi Kulesi ve zeka soruları kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle verildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, burada yaptığı konuşmada, belediye bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezlerinin büyük başarılara imza attığını belirterek, merkezlere gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin gençliği olduğunu vurgulayan Külcü, "Gençler kitap okuyarak geleceğe güvenle bakabilir. Kitap okumak şimdi hobi olarak değerlendiriliyor ama okumak hobi değil bir ihtiyaçtır. Donanımlı, fikren, zihnen, bedenen ve ruhen doymuş nesli inşallah hep birlikte yetiştireceğiz. Gençlik merkezlerimizle birlikte geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu merkezlerin ilçelerimizde de açılmasını istiyoruz. Biz tecrübelerimizi ilçelerle paylaşmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt de yarışmaya katılan öğrencilere ve Başkan Külcü'ye teşekkür ederek, "Öğrencilerimiz sadece eğitim süresinde okulda değil, okul dışındaki zamanlarda okula gelerek farklı farklı uğraşlarla kendilerini geliştiriyor" dedi.

Törende yarışmaya katılan 403 öğrenci arasından dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.