Bebek Dostu Hastane olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, bünyesinde açtığı gebe bilgilendirme sınıfıyla ’Anne Dostu Hastane’ olma yolunda ilk adımını attı. Hastane bünyesinde açılan gebe bilgilendirme sınıfına devam eden anne adaylarına katılım belgesi verildi.

Gebelik süreci ve sonrasında yapacaklar hakkında bilgilerin verildiği gebe bilgilendirme sınıfındaki eğitimlerini tamamlayan anne adayları için tören düzenlendi. Törene Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıddık Evsen; Başhemşire Rahime Atlı, kurs hocaları ve anne adayları katıldı.

Törende konuşan Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, gebe bilgilendirme sınıfını açmalarındaki amacın, anne adaylarına gebeliği daha iyi geçirebilmeleri için eğitim verilen bir sınıf olduğunu belirti Kadiroğlu “Gebelik sınıfı, Sağlık Bakanlığının örnek projelerinden biri olan gebe okullarının bir devamıdır. Bu doğrultuda, doğumların sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapılması, yeni doğanın en iyi bakımı alması ve anne adaylarını normal doğuma yönlendirmek amacıyla gebe bilgilendirme sınıfını açtık. Amaçlarımızdan biri de, bilinçli doğum yapılmasını sağlamaya yöneliktir. Gebe bilgilendirme sınıfını açmakla, bebek dostu olan hastanemizi anne dostu hastane olma yolunda da bir adım atmış olduk" dedi.

Başhemşire Atlı, doğuma bilinçli hazırlamış anne adayının hem müdahalenin niye yapıldığının bilincinde olacağını, hem de doğum ekibine yardımcı olacağını belirtti. Atlı, "Bu çalışmanın anne ve bebek ölümlerinin önlenmesine de önemli katkılar sunacaktır. Gebe sınıfındaki eğitimin haftada bir gün ve iki saat veriliyor, eğitim dört seans, yani dört hafta sürecektir" diye konuştu.