Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karşıyaka maçını daha önce karşılaşma sonunda değerlendirdiğini belirten Özat, “Maçın nasıl oynandığı nasıl bittiği ortada. Üç maçta en çok gol atan takımız. Hemen hemen rakibe pozisyon vermeden 5 gol yedik. Bu bizim için kötü bir durum. Ya her maçta yediğimizden daha fazlasını atacağız ya da bireysel veya takım olarak yaptığımız hataları asgariye indireceğiz. Gol yemeden maçlarımızı bitirmeye çalışacağız. Her hafta çocuklar maçı bırakmıyor. Karşıyaka maçı 4-2, 5-2 bitirebileceğimiz bir maçtı. İnsanlar konuşuyor ama. Rakiplerimizin bizim kalemizin önüne gelip te kaçırdığı pozisyon yok. Biraz daha dikkatli olup Altınordu maçı gibi öne geçersek çok daha iyi işler yapabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

ŞANLIURFASPOR MAÇI ZOR GEÇECEK

Şnlıurfaspor maçının hazırlıkları hakkında da bilgi veren Ümit Özat, “Şanlıurfaspor maçı en az oynadığımız 3 maç kadar zor olacaktır. İyi bir takımları var. İçerde ve dışarıda yenilmemek çok önemli. Araya bir galibiyet sıkıştırdığın zaman zaten hedeflediğin maç başı 2 puan ortalaması yakalanıyor. İçerde üst üste oynayacağımız iki maçtan en az 4 puan almalıyız. 5 maç 9 puan ederki oda bu lig için iyi. Şanlıurfaspor maçının hazırlıklarına başladık. Cumartesi gününe kadar yoğun çalışıp pazar günü izin yapacağız. Pazartesi gününden itibaren çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye devam etti.

FURKAN’IN RUH HALİ ÖNEMLİ

Kaleci Furkan’ın ilk onbir maçında görev alıp almayacağı sorusuna Özat, “Bu günden kimin oynayıp oynamayacağına karar vermek zor. Benimle antrenmana çıkan her oyuncu ömrümüzdeki maç için oynamaya adaydır. Kaleci mevkii öyle oyuncu gibi sık sık değiştirilecek yer değil. Buradan da “Furkan değiştirilmeyecek” gibisinden bir sonuçta çıkarılmamalı. Önümüzdeki süreçte Furkan’ın ruh hali, kendisini geliştirmeye çalışması, çalışmalardaki morali ve temposu vereceğimiz kararda etkili olacak. Şunu unutmamak lazım. Bazı oyuncular eleştiriden bazı oyuncular övgüden beslenir. Kimisi de kavgadan beslenir” ifadesini kullandı.

OYUNCULARIM ELEŞTİRİYE AÇIK OLSUN

Eleştirilere alışık değiliz diyen Özat, “Bende eleştiriliyorum. Kimseye cevap vermiyorum Bende yanlış yapabilirim. Hiç birimiz dört dörtlük değiliz. Şunu da unutmamak lazım. Bu takım Adana Demir ve Karşıyaka maçlarında geri dönüş yapmasaydı insanlar Ümit Özat hakkında başka şeyler düşünecekti. Kariyerime ne olursa olsun genç oyuncuları oynatırım diyorsam bu oyuncuları da eleştirme hakkımın olduğumu düşünüyorum. Onlar benim evlatlarım, onlar benim kardeşlerim. Onların yüzüne söylemediğim hiçbir şeyi kimseyle paylaşmam. Bu eleştirilerden alınıyorlarsa burada olmalarının anlamı yok. Çok daha iyi yerlerde olabilmeleri için bu eleştirilere alışacaklar. İstanbul takımlarına Anadolu’dan gelip üç ay sonra geri dönüyorlar. Burada askerliklerini yapıyorlar. Bu eleştirilere alışacaklar. Sezon başı baba kalede problem var mı? diye sormuştunuz. Bende 2 tane iyi kalecim olduğu için var demiştim. Elimde olsa ikisini de oynatırım. Bu konuşmalarımdan da Furkan bir gün yedek kalmayacak anlamı çıkarılmasın. Günü geldiği zaman Bekir’de oynar, Furkan’da oturur. Bunu çalışmaları belirleyecek. Formayı ben vermiyorum kendileri alıyor kendileri bırakıyor. Hepsine aynı mesafedeyim. Hiç biri benim babamın oğlu değil” diye sözlerini tamamladı.