Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yılmaz Zengin, parti binasında Şeker Fabrikalarının özelleştirlmesi ile ilgili yaptığı basın toplantısında "Üretim kapılarına kilit vuruldu" dedi.

Şeker Fabrikalarının ülkenin milli politikası olduğunu ifade eden ve kapatılmasının hata olduğunun belirten Zengin açıklamasında, "Şeker Fabrikası ülkenin milli politikasıdır. Bugün görüyoruz ki; AK Parti iktidarını sadece inşaat üzerine kurmuştur. İnşaat ekonomiyi güçlendirmez. Ekonomiyi geliştirecek olan üretim ve eğitimdir. Ancak AK Parti üretimin kapısına kilit vurdu ve toplumu tüketen toplum haline getirdi. Devrimler eğitim ve üretimle olur. Maalesef AK Parti iktidarında eğitimi cemaate teslim ettik. Şeker Fabrikası Türkiye’de altın yumurtlayan tavuktur. 2016-2017 üretim değerlendirmesinde hazinemize 2 milyon 860 bin lira katma değer yapmıştır Şeker Fabrikası, milletin parasıyla toplanan fabrikalar kapanmamalı. Şeker fabrikasının kapanmaması noktasında mücadelemizi sürdüreceğiz. 2006 yılında da bu girişimler olmuştu ancak biz mücadele ederek satışını engelledik. Yine mücadele edeceğiz bizim gözbebeğimiz şeker fabrikamız. Binlerce işçimiz var. Çiftçimiz oradan kazanç elde ediyor. Onların haklarını arayacağız. Biz şeker fabrikamızın yanındayız. Eğer bir bedel ödenecekse biz ödemeye hazırız. Orası Gazi Mustafa Kemal’in anlayışıyla kurulmuştur" diye konuştu.

Öte yandan çocuk istismarı ile ilgili konuşan Kadın Kolları Başkanı Necla Yenidünya da yaşanan çocuk istismarını kadınların önleyeceğini savunarak, "Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin öncelikli sorumluluğudur. İnsanlığın partisi, dini, ırkı, mezhebi yoktur. İstismar insanlık suçudur. Çocuklarımızın geleceğini korumak ise hepimizin ortak görüşüdür. Takipçi ve denetleyici olarak çocuk istismarının önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.