Faik Kaptan- İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,() 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimi için, 8 Kasım’dan itibaren Atatürk Havalimanı’nda oy kullanacak seçmenler için hazırlıklar tamamlandı.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde oy kullanma işlemi için masalar kuruldu, bilgisayarlar bağlandı ve seçimin yapılacağı bölge bantla çevrilerek polise teslim edildi. Bu arada oy sandıkları ise henüz getirilmedi. Verilen bilgiye göre yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların sınır kapılarında oy verme işlemi tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat boyunca gerçekleşebilecek. Oy verme işlemi sırasında YSK tarafından özel imal ettirilen ve "Türkiye Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunan birleşik oy pusulası ile YSK tarafından hazırlanan filigranlı sarı renkli zarflar ve "Tercih" veya "Evet" mührü kullanılacak.
TAV, HAZIRLIKLAR TAMAM.
Atatürk Havalimanı’nda tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten havalimanı işletici firması TAV yetkilileri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kendilerinden istenen tüm araç ve gereçlerin yerleştirildiğini söylediler. Yetkililer oy verme bölümlerinin geliş katında gümrük kontrolünden çıktıktan sonra ve gidiş katında ise pasaport kontrolü öncesi olmak üzere iki ayrı yerde hazırlandığını, sadece oy sandıklarının henüz getirilmediğini, oy verme bölümlerinin emniyet şeridi ile çevrilip emniyet güçlerine teslim edildiğini bildirdiler.
Oy verme işlemlerinin yapılacağı sınır kapıları şöyle:

"Sarp, Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolları; Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanları; Kuşadası, Ayvalık, İzmir, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Bodrum ve Samsun limanları."