Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, geçtiğimiz hafta yaşanan su sıkıntısı ve devam eden altyapı projesiyle ilgili bir mesaj yayımladı.

Sosyal paylaşım sitesinden yayımladığı mesajında, yıllar önce döşenmiş su şebekesinde 28 Eylül 2017 tarihinde arıza meydana geldiğini ve bunun sonucunda uzun süreli su kesintisi yaşandığını belirtti. Şebekenin uzun yıllar önce yapılmış olması ve bugüne kadar herhangi bir müdahalenin olmamasını bu tür arıza ve aksaklıkları kaçınılmaz kıldığını ifade eden Başkan Asya, "Takdir edersiniz ki, altyapı ve su şebekesinin yenilenmesi zahmet ve meşakkatle gerçekleşmektedir. Bu değişim ve yatırımın ertelenmesi mümkün değildir. Kanalizasyon ve su şebekemiz miadını çoktan doldurmuş değişimi kaçınılmazdır. Allah’ın izniyle, hiçbir güç, hiçbir aksaklık, hiçbir olumsuzluk bizleri doğru bildiğimiz icraatları hayata geçirmekten alıkoyamayacaktır. Bu değişim ve modernizasyon sürecinde sizlere vermiş olduğumuz rahatsızlık, sıkıntı ve aksaklıklardan dolayı büyük üzüntü duymaktayım. Ancak kabul edilmelidir ki başka bir seçeneğimiz ve alternatifimiz bulunmamaktadır" dedi.

Vatandaşların hizmetin en iyisine, en makulüne ve en kalitelisine layık olduğunu vurgulayan Başkan Asya mesajında, "Hak etmiş olduğunuz hizmeti size sunmak, ayağınıza getirmek bizim asli görevimizdir. Yaşanabilir bir şehir oluşturmak yolunda sabrınız en büyük desteğimiz olacaktır. Arızanın giderilmesi sürecinde büyük bir özveriyle mesai mefhumu gözetmeksizin arızayı giderme uğraşı veren, belediyemizin saygıdeğer çalışanlarına, meclis üyemiz Şerafettin Subaşı beyin şahsında bütün belediye meclis üyelerimize destekleri ve katkılarından dolayı şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Yine ilimizin muhtelif yerlerindeki su sıkıntısının giderilmesi için itfaiye araçları ve ekiplerini seferber eden Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen’e, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık’a, Kızılağaç Belediye Başkanı Burhan Öğüt ve Sungu Belediye Başkanı Bedrettin Çetin’e katkılarından dolayı teşekkür ve minnettarlığımı sunuyorum. ’Halka hizmet Hakka hizmettir’ düsturuyla çıktığımız bu yolda yaptığımız çalışmalarda sizlere layık olduğunuz hizmeti sunmayı arzuluyoruz. Bu süreçte vermiş olduğumuz rahatsızlığın farkında olarak, sabır destek ve hoşgörünüz için sizlere teşekkür eder sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.