Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafından 9-16 Kasım tarihleri arasında gerçeklestirilecek Malatya Uluslararası Film Festivali, 7. yılında programını zenginleştirmeye ve kapsamını genişletmeye devam ediyor.

9 Kasım’da başlayacak olan festival kapsamında yer alan birçok uluslararası ve ulusal etkinliğin yanı sıra bu yıl Malatya şehrine ve halkına dokunmayı amaçlayan yeni bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda Pozitif Birim adıyla sınırlı biçimde gerçekleştirilen proje, bu yıl kapsamı ve içeriği genişletilerek “Festival Geldi” başlığıyla 7. Malatya Uluslararası Film Festivali programına dahil edildi. Proje yeni haliyle, çocuklardan özel gereksinimli bireylere, mültecilerden huzurevi konuklarına kadar Malatya’da her yere, herkese festivali ulaştırmayı hedefliyor.

Çocukların sineması, sinemanın çocukları

‘Festival Geldi’ kapsamında, Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Malatya MİAD Çocuk Evlerinde hayatlarını devam ettiren çocuklar da festivalde sinemayla buluşacak. Çocukların sinema meraklarına katkıda bulunarak bu meraklarını bir adım daha ileri taşımayı amaçlayan festivalde filmler 11 Kasım’da özel gösterimlerle çocuklara izletilecek.

Hastalara sinematerapi

Son yıllarda Amerika ve Japonya başta olmak üzere kronik rahatsızlığı bulunan hastalara sinematerapi adıyla uygulanan bilimsel tedavi yöntemiyle medikal ve mental sorunların hızla aşıldığı görülmüştü. 7. Malatya Uluslararası Film Festivali, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Bakım Ünitesinde kalan çocuklara moral vermek amacıyla, film gösterimi düzenleyecek.

Down sendromlu çocuklar afiş yapacak

Down sendromlu çocukların algı ve dikkat özellikleri dikkate alınarak ışık ve ses donanımları özel olarak tasarlanmış bir sinema salonunda gerçekleştirilecek film gösteriminin yanı sıra çocuklar kendi pencerelerinden film afişlerinin nasıl göründüğüne de bakacaklar. Sanat eğitmenleri eşliğinde uluslararası ve ulusal filmlerin afişlerini kendi tuvallerine yansıtacak olan çocukların çizdiği afişler ise 13-14-15 Kasım tarihlerinde sergilenecek.

Sinema engel tanımıyor

Malatya Uluslararası Film Festivali, gelenekselleştirdiği gösterimlerinde bu yıl 4’ü sesli betimleme, ayrıntılı alt yazı ve işaret dili donanımlarıyla desteklenmiş, diğer 4’ü ise yürüme engelli sinemaseverler için hazırlanan 8 film, 8 gösterimle geniş bir seçkiye yer veriyor. Özel gereksinimli bireylerin ulaşım ve fiziksel ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanmış gösterim salonlarında festival boyunca sinemaseverlerin buluşacağı ve keyifli vakit geçireceği bir ortam sunulacak. Malatya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri, spor kulüpleri ve her yaştan sinemaseverin katılımıyla yapılacak film gösterimleri 11-12-13 ve 15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek

Sinemada "İkinci bahar"

7. Malatya Uluslararası Film Festivali, huzurevindeki konuklarını da unutmadı. Yeniden filmlerle buluşacak olan huzurevi sakinleri, “Festival Geldi” etkinliğini kapsamında geçmişten günümüze Yeşilçam’ı anımsayıp birbirinden ünlü yıldızları yeniden beyaz perdede seyredecek, 10 Kasım’da sinemada nostalji yolculuğuna çıkacaklar.

Misafirlere özel film gösterimi

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Malatya Konteyner kentte film gösterimleri devam edecek, "Göç, Hayal, Sinema” temasıyla sanat tarihin varoluşundan bu yana yol hikayeleri ile beslenen filmler, 7. Malatya Uluslararası Film Festivalinde konteyner kentte ağırlanan Suriyeli misafirlerle buluşuyor. Film gösteriminin tarihi ise 14 Kasım. Malatya şehrinin dört bir yanında sinemayı her yere, herkese ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve tamamen gönüllü bir ekiple çalışmalarını yürüten “Festival Geldi” de uzman hekimler, özel eğitimciler ve akademisyenlerin seçtiği çok özel filmler ve etkinlikler yer alıyor.