FENERBAHÇE teknik direktörü Vítor Pereira, futbolcuların ortaya koyduğu oyun kalitesinden memnun olmadığını ancak alınan 3 puandan mutlu olduğunu söylerken şöyle konuştu:
"ÖNEMLİ BİR MAÇTI"
"Maçın genel bir özetini yapacak olursak, son karşılaşmada kendi sahamızda beraberlikle ayrıldık ve 2 puan kaybettik. Liderliği kaybetmiştik ve güven kaybı yaşadık. Bu açıdan Kayserispor önemli bir maçtı. Oyuncularım aynı zamanda milli takımda 2 maça çıktı. Geri geldiklerinde akılları hala milli takımdaydı. Kendi kulüplerine konsantre olmak zorundaydılar. Zorlu bir rakibe karşı deplasmanda oynadık. Bizim için kıymetli bir 3 puan oldu. Rakibimizin de 3 puana ihtiyacı vardı. Bizi zorladılar. Teknik açıdan iyi bir karşılaşma geçirmedik. Ama istediğimizi aldık. Bu akşam kalite anlamında memnun değilim ama 3 puan için mutluyum. Oyunun kontrolünün bizde olmasını istiyorduk. İstediklerimizi yapamadık, Oyunu kontrol etme ve topa sahip olma açısından zayıftık. Top bir o kalede bir bizim kaledeydi. Ön taraftakilerle geride kalanlar arasındaki mesafe çok açıldı. Oyuncularıma hep birlikte savunma ve hep birlikte hücuma kalkma zamanı kalmadı. Teknik anlamda iyi bir maç çıkaramadık. Ama harika bir maç oynayıp 3 puan çıkaramasaydık daha kötü olurdu. Biz şu anda şampiyonluk mücadelemizi sürdürüyoruz. Kolay rakip yok, çok koşan ve mücadele eden bir ekibe karşı oynadık. Kazanmak mecburiyetindeydik. Beşiktaş’a karşı çok iyi oynadık ama sahadan puan kaybederek ayrıldık."
"VAN PERSİE'YLE ARAMDA PROBLEM YOK"
Robin Van Persie ile arasında problem olduğuyla ilgili bir soruya da Vítor Pereira, , "Hiçbir problemim yok. Biz konuşuyoruz. Onun fizik durumunu ve takımın dengelerini en iyi şekilde yönetmek zorundayız. 25 futbolcunun tamamını en iyi şekilde yönetmek zorundayım. Takım için çalıştı bu akşam ve attığı gol nedeniyle de çok mutluyum" dedi.
Futbolcularının milli takıma gittiğinin anımsatan Pereira, "Milli takımlardan dolayı sakatlık sorunu yaşıyoruz. Gökhan Gönül milli takıma gitti ve sakatlığı artarak geri geldi. Ama onun da hazır olduğu dönemler geldi" diye konuştu. 
"TÜRK FUTBOLCULARINDA DUYGUSALLIK KÜLTÜR GİBİ"
Pereira, kaleci Volkan’ın rakip oyuncu ile maçın son dakikasında yaşadığı gerilimle ilgili soruya şu cevabı verdi:
"Samimi bir cevap vereceğim. Türkiye’de futbolcular maç esnasında bazen dengelerini kaybediyorlar. Gerçekten kalpten oynamak istiyorlar. Ama her takımda bu oluyor. Oyuncular çok duygusal, çok itiraz ediyorlar, çok düşüyorlar. Bu sanki bir kültürmüş gibi. Benim oyuncularımla ilgili mental hazırlığımızı yaparken sakin şekilde konsatrasyonumuzu koruma anlarında dengemizi korumaya çalışmalıyız. Bunu değiştirmek için ne yapılır bilmiyorum. Duygusal konuları bir tarafa bırakmaları gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Herkes hata yapar, buna takılıp kalmamak lazım. Türkiye’de futbolcular maç esnasında bazen dengelerini kaybediyorlar. Gerçekten kalpten oynamak istiyorlar. Ama her takımda bu oluyor. Oyuncular çok duygusal, çok itiraz ediyorlar, çok düşüyorlar. Bu sanki bir kültürmüş gibi."
KAFKAS: "İYİ OYNADIK"
Maçtan sonra konuşan Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas ise iyi oynadıklarını, ancak Fenerbahçe’nin kalite farkını ortaya koyarak maçı kazandığını kaydetti.