AMASYA (AA) - Suluova Devlet Hastanesinde Deprem, Afet ve Acil Durum Tatbikatı gerçekleştirildi.

Suluova Devlet Hastanesi hizmet binası ve bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatında görev alan hastane sivil savunma ekibi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleriyle koordineli çalışmaları ve etkili müdahaleleriyle olası afetlere hazırlıklı olduklarını gösterdi.

Hastane bahçesinde gerçekleştirilen ve yangın alarmı verilmesiyle başlayan tatbikatta binada çıkan yangın, olay yerine gelen itfaiye görevlileri tarafından müdahale edilip söndürülerek mahsur kalanlar kurtarıldı. Yaralılar ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra 112 Acil Servis ambulansları ile hastane acil servisine götürülerek doktorlar tarafından tedavileri yapıldı.

Pembe, beyaz ve mavi kod uygulamalarının da başarıyla gerçekleştirildiği tatbikata hastane başhekimi Sedat Özmen, başhekim yardımcısı Gülay Yetkin, idari ve mali hizmetler müdürü Yaşar Şimşek, Amasya Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Kerim Karaboyun, İtfaiye Müdürü Hasbi Savaş ile hastane personeli katıldı.

Başhekim Özmen, tatbikatının deprem, afet ve acil durum gibi zor durumlara hazırlıklı olabilmek ve bilinçli hareket etmek amacıyla yapıldığını söyledi.

En önemli hazırlığın bilinçli bir toplum oluşturulması olduğuna dikkat çeken Özmen, "Bilinçli bir toplum olarak afet ve acil durumlara nasıl hazır olacağımızı, afet olduğu andan itibaren başımıza neler geleceğini, nasıl davranacağımızı bilirsek, afet risklerini, can ve mal kayıpları ile afetin ekonomik kayıplarını en aza indirmiş oluruz" dedi.

Tatbikatta kurtarma, yangın, sağlık, güvenlik ve haberleşme hizmetlerinde görevli ekiplerin yangın tahliye ve kurtarma tatbikatını gerçekleştirdiklerini anlatan Özmen, şöyle konuştu:

"Bir yangında personelimizin ve vatandaşların davranışını, hastane tahliyesini ve binada mahsur kalan hasta ve de personelin kurtarılışını başarıyla yerine getirdiler. Tatbikatın yapılmasında yer alan kurum, kuruluş yetkililerine ve personeline, tatbikata bizzat katılan ekiplerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadar afetlerde hayatlarını kaybedenleri rahmet dileklerimle anıyorum."