BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, belediye tarafından 'Dünya Gıda Günü' etkinlikleri kapsamında büyüme çağındaki öğrencilere tereyağlı-salçalı ekmek ile ayran dağıtıldı.
'Dünya Gıda Günü' etkinlikleri kapsamında Karacabey Belediyesi, özellikle öğrencilerin gelişimine örnek olması amacıyla Şehit Serkan İlköğretim Okulu'nda kurduğu stant ile salçalı-tereyağlı ekmek ile ayran dağıttı. Öğle arasında yoğun ilgi gösterdiği standa öğrencilerin yanısıra velilerin de olumlu tepkisiyle karşılandı. Bu tarz örnek girişimlerin önemine vurgu yapan veliler, "Maalesef hazır yiyeceklerin çoğu çocuklarımıza son derece zararlı. Belediyemizin yaptığı bu etkinlik güzel bir mesaj içeriyor. İlçemizin yerel ve sağlıklı ürünleri üzerinden yapılan mesajda hazır gıda ürünlerden uzaklaşılması gerekiyor. Bizler de buna dikkat edeceğiz" diye konuştular.
Etkinliğe katılan Karacabey Belediye Başkanı Ak Partili Ali Özkan da öğrencilere salçalı ekmek dağıtırken, Karacabey’in en önemli ürünlerinden birinin salçalık domates olduğunu ve Türkiye’nin salça ihtiyacının yarıdan fazlasının ilçedeki tesislerden karşılandığını söyledi.
Dünya Gıda Günü’nde hem salçalık domatese vurgu yapmak hem de çocukların sağlıklı beslenmeleri gerektiğine dikkat çekmek amacıyla salçalı ekmek dağıttıklarını kaydeden Özkan, “Son zamanlarda, son yıllarda hazır yiyecekler, fastfoodlar ön palana çıkmakta. Bu da hem obeziteyi tetiklemekte. Hem de gençlerimizin, çocuklarımızın sağlığını tehdit etmekte. Onların zihinsel ve fiziki gelişmelerine engel olmaktadır. Hepimizin çocukluk dönemlerinde afiyetle yediği ekmeğin üzerine sürülen salçayı bugün gündeme getirmek istedik. Çocuklarımızı sağlıklı beslenme konusunda alışkanlık kazanmaları için, yardımcı olmaya çalıştık. Yanında da milli içeceğimiz olarak tabir edilen ayranı sunduk çocuklarımıza. Çünkü gazlı ve kolalı içeceklerden çocuklarımızı uzak tutmamız gerekiyor. Onları bilinçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI