Kadir Çetinçalı, İstanbul-

Galatasaray'ın mali yapısı UEFA kriterleri ile birlikte sürekli konu edilirken, Dursun Özbek yönetimi, taraftarlarının olağaünüstü transfer baskısına rağmen Florya'daki savurganlığa son verdi.

Sarı-kırmızılı kulüp transferi kapamamasına karşın Başkan Dursun Özbek bugüne değin izlediği transfer politikası ile "bonservis savurganlığını durdurdu".

Galatasaray 5 önemli oyuncu transferi gerçekleştirmesine karşın dış transferde sadece 4,5 milyon Euro ile son 5 yılın ortalamasının çok çok altında bir rakama kadro takviyesini gerçekleştirmiş oldu. Galatasaray transferi henüz kapamış değil ama Zlatan İbrahimoviç söylentileri dışında önümüzdeki günlerde de önemli bir bonservis harcaması yapmayacak gibi duruyor.

Dursun Özbek yönetimi mali disiplini ön plana atıp, adeta kaçağa son verirken, son 5 yılda yapılan bonservis harcamalarına ise şöyle bir göz atalım.

2010-11 sezonu 15 oyuncu ödenen bonservis gideri 25 milyon Euro. Transfer edilen oyuncular; "Yekta Kurtuluş, Bogdan Stancu, Robinson Zapata, Emanuel Culio, Colin Kazım, Emillano İnsua, Misimoviç, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, Musa Çağıran, Lorik Cana, Emirhan Ergün, Serdar Özkan, Juan Pino, Ali Turan.

2011-12 sezonu 13 oyuncu ödenen bonservis 23 milyon Euro. Transfer edilen oyuncular; "Necati Ateş, Yiğit Gökoğlan, Albert Riera, Sercan Yıldırım, Emmanuel Eboue, Engin Baytar, Felipe Melo, Fernando Muslera, Okan Derici, Johan Elmander, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, Tomas Ufalusi.

2012-13 sezonu 9 oyuncu ödenen 30 milyon Euro. Transfer edilen oyuncular; "Didier Drogba, Wesley Sneijder, Furkan Özçal, Cris, Hamit Altıntop, Nordin Amrabat, Umut Bulut, Dany, Burak Yılmaz.

2013-14 sezonu 12 oyuncu ödenen bonservis 40milyon Euro, Transfer edilen oyuncular; "Burdisso, Veysel Sarı, Lucas Ontivero, Koray Günter, Oğuzhan Kayar, Alex Telles, Salih Dursun, Umut Gündoğan, İzzet Hajroviç, Bruma, Aurelien Chedjou, Erman Kılıç.

2014-15 Sezonu 8 oyuncu ödenen bonservis 14 milyon Euro. Transfer edilen oyuncular; "Tarık Çamdal, BlerinDzemali, Goran Pandev, Yasin Öztekin, Erdogan Adili, Olcan Adın, Sinan Bolat, Sinan Gümüş.

Son 5 yılda 57 oyuncu transfer etmiş Galatasaray, bugün baktığınızda ise kadroda bazı mevkilerde oyuncuya ihtiyaç olduğu şiddetle öneriliyor. Galatasaray 5 yılda 57 oyuncuyu bonservisiyle transfer ederken sadece Arda Turan'ı 12 milyon Euro'ya Atletico Madrid'e satmayı başardı.

Dursun Özbek döneminde şu ana kadar 5 oyuncu transferine toplam 4,5 milyon Euro ödendi. Lukas Podolski, Bilal Kısa, Lionel Carole, Jem Poul Karacan ve Jose Radriquez. Bu oyunculardan Podolski ve Bilal Kısa, İnter ile oynanan hazırlık maçında Hamza Hamzaoğlu'nun kadrosunda ilk on birde yer alırken, diğer 3 oyuncu ikinci yarıda oyuna girip, İnter karşısındaki futbolu ile gelecek adına da ümit taşıdı.